All for Joomla All for Webmasters
Srbija

NOVA PREVARA HARA SRBIJOM: Ako dobijete OVAKVU novčanicu, evo šta ODMAH teba da URADITE kako ne biste OSTALI bez NOVCA!

U Srbiji je u prvom tromesečju ove godine otkriveno čak 1.207 komada falsifikovanih dinarskih novčanica. Vrednost otkivenih falsifikata je iznosila 1,87 miliona dinara.

U prva tri tromesečja takođe je otkriveno 420 komada falsifikovanih novčanica efektivnog stranog novca. Lažnih novčanica evra je otkriveno 291 komad, dok je broj otkrivenih falsifikata dolara utrostručen sa lanjskih 37 na 123 komada u prvom kvartalu ove godine. Prema izveštaju NBS najviše dinarskih lažnjaka bilo je u apoenima od 2.000, 1.000 i 500 dinara.

Proverite novac

Kako ne biste postali žrtva falsifikatora, dobro pogledajte novac, jer se falsifikat može otkriti na osnovu ovih nekoliko stvari: opšteg izgleda novčanice (deluje zamućeno, na dodir je drugačija od ostalih), ali i dertalja kao što su hologram i zaštitna nit. Najbolje ju je proveriti usmeravanjem u pravcu svetlosti.

 

– Proveru niovčanice nikad ne treba raditi ispitivajem samo jednog dela novčanice, jer se u praksi pojavljuju i falsifikati koji se sastoje iz dva dela, jedan bude originalan, drugi falsifikovan – upozoravaju iz NBS.

 (Dijaspora.news/telegraf.rs)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top