All for Joomla All for Webmasters
Srbija

NIKOLA IMA 16 ZLATNIH MEDALJA I 7 KG TEŠKE DIPLOME! Mladi Srbin (14) nagrađivan kao matematičar, glumac, slikar, scenarista, pisac, karatista…

Nikola Milina, multitalentovani četrnaestogodišnjak iz Zemuna, takmiči se iz gotovo svih predmeta u školi, a rezultati koje na takmičenjima postiže su fascinantni. Upoznajte jednog od najtalentovanijih i najinteligentnijih mladića u Srbiji!
On je ove godinetek završio Osnovnu školu “Lazar Savatić” gde je odlikovan kao đak generacije i sa samo 14 godina već ima biografiju koja broji 14 strana!

Ovaj mladi talentovani momak se tokom jedne školske godine takmičio iz čak 8 predmeta i od tih 8 iz 6 odneo zlatne medalje. Nikola je vlasnik preko 20 republičkih nagrada.

Nadimak Niki Vikipedija koji su mu dodeli drugari iz odeljenja, savršeno mu pristaje.

Nikola tečno govori francuski i engleski jezik i pored svega toga nagrađivan je kao pisac, glumac, slikar, karatista…. a sve negove diplome teške su oko 7 kilograma. Za sada je okićen sa ukupno 16 zlatnih medalja.

Ove godine upisao je matematičku gimnaziju sa 240 od mogućih 240 poena!
A ima li Nikola neke uzore i šta je to što ga bodri da bude sve uspešniji?
Nikola kaže da je religija za njega veoma bitna i da su uzori Nikola Tesla i Mihajlo Pupin verovali u Boga.

Ovaj genijalac ume skromno i da prizna da ima boljih vršnjaka matematičara od njega, a tu je da pomogne drugarima na času ili kad god zaškripi u školi. Vesela narav lako ga je uklopila u odeljenje koje slavi njegove uspehe i rado ga poziva kada se okupljaju.

– Obožavam lego kocke, igram se njima otkad znam za sebe i treniram karate. Posle škole sa najboljim drugom Borisom volim da vozim bicikl, a pomogao sam i da spremi prijemni ispit iz matematike, koja mu nije dobro išla. Naravno, odlično je uradio – profesorski ponos Nikola ne može da sakrije.

(Dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top