All for Joomla All for Webmasters
Heroji zajednice

Nikola (15) do škole pešačio 30 km svaki dan: Danju učim normalno, a uveče na sveću. Život me naterao!

I pored toga što mu mnogo toga nedostaje, što stanuje u nefunkcionalnoj porodici sa bolesnom babom, a uči nad svećom pored kreveta i iz skripti (jer knjige ne može da priušti), ipak je uspeo da zaradi Vukovu diplomu i da bude najbolji učenik

Nikola Veličković
Printskrin: RTS

Nikola Veličković (15) iz mesta Đinđuš kod Leskovca učenik je prvog razreda, koji je bez obzira što je 21 vek, svaki dan prelazio 30 kilometara peške na putu od kuće do Hemijsko-tehnološke škole

Nezavidna situacija se promenila kada su njemu i njegovoj samohranoj majci Marini dobri ljudi obezbedili mesečnu kartu za prevoz, koju ova porodica nije mogla da priušti. Baš kao što ne mogu da uvedu struju i vodu i da obezbede bar osnovna mesečna primanja.

-Danju učim normalno, a uveče na sveću. Prosto me tako život naterao! – objasnio je ovaj skromni mladić u video prilogu RTS.

U prilog tome da je u pitanju poseban dečko koji svima treba da bude uzor, najbolje govori podatak da i pored toga što mu mnogo toga nedostaje, što stanuje u nefunkcionalnoj porodici sa bolesnom babom, a uči nad svećom pored kreveta i iz skripti (jer knjige ne može da priušti), ipak je uspeo da zaradi Vukovu diplomu i različita priznanja iz biologije i hemije.

Printskrin: RTS

Printskrin: RTS

Telegraf

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top