All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

NIKAD LAKŠE DO POSLA U NEMAČKOJ: Ova zanimanja najviše se traže, pogledajte da li je vaše među njima

Trenutno u Nemačkoj nikad manji broj ljudi nije bio bez posla, a velika potražnja vlada i za kvalifikovanom radnom snagom iz inostranstva. Lista deficitarnih zanimanja svakim danom sve više raste, a najviše se traži medicinsko osoblje poput medicinskih sestara. No, posao će u kratkom roku pronaći i informatičari, inženjeri i matematičari.

Nemačka je spremna za novi talas gastarbajtera, a nezaposlenost u Nemačkoj na najnižim je granama u poslednjih nekoliko decenija.

Osim inženjera, matematičara i informatičara koji u Nemačkoj već duže vreme lako pronalaze posao, nemačko tržište u stalnom je deficitu medicinskog osoblja, pri čemu su posebno tražene medicinske sestre i negovatelji. Vrlo dobre šanse za pronalazak posla imaju i zanatlije.
Do posla u Nemačkoj relativno se lako dolazi. Glavni uslovi su, uz stručno obrazovanje, radno iskustvo i spremnost na rad. Prednost pri zapošljavanju imaju kanditati koji znaju nemački, ali i oni koji su visoko motivisani za njegovo učenje.

Zbog nedostatka kvalifikovane radne snage Nemačka godišnje gubi milijarde evra, pa nemačka vlada nudi niz pogodnosti za kvalitetnu i visokobrazovanu radnu snagu iz inostranstva.

(Dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top