All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

“Nijesam držao opelo Vučiću nego Dačiću, ali ako Vučićevi prihvataju opelo, ja tu ne mogu ništa”

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije u reagovanju na napade državnog vrha Srbije rekao je da ni on, ni crkva, ne napadaju nikoga, već da izražavaju zabrinutost za sudbinu najvažnijeg i najsvetijeg dela srpske države. On je poručio da Aleksandru Vučiću nikada nije služio opelo.

Mitropolit Amfilohije je za portal “in4s” ranije rekao da je za Srpsku pravoslavnu crkvu neprihvatljiv bilo kakav “dogovor” koji bi ugrozio teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, misleći na teritoriju Kosova i Metohije.

Foto: Marko Todorović

– Tako nešto neće prihvatiti niko razuman u srpskom narodu, a siguran sam ni u albanskom, jer se ničija budućnost ne može graditi na otimačini i zločinu – ocenio je mitropolit.

On je odbacio navode da je dva puta držao opelo Vučiću.

– Nikada Vučiću nijesam držao opelo. Uradio sam to ondašnjem premijeru Ivici Dačiću i ondašnjoj Skupštini Srbije. Međutim, ako Vučićevi saradnici to opelo prihvataju, onda ja tu ne mogu ništa – poručio je mitropolit Amfilohije.

On je naglasio da nema ništa lično protiv Aleksandra Vučića i da je pitanje KiM pitanje sudbine naroda.

– Gospodin Vučić je predsednik Srbije i velika je odgovornost na njegovim plećima. Ipak, tu odgovornost nema pravo da skida sa sebe, kakva je sada tendencija. Kosovo jeste pitanje svih nas, a da nije bilo jezika crkve, ne bi smo imali ni oslobođenje KiM 1912. godine, niti bismo očuvali Pećku patrijaršiju i Visoke Dečane – izjavio je mitropolit Amfilohije, uz opasku da je prihvatanjem Briselskog sporazuma krenulo i odricanje od Kosova i Metohije.

dijaspora.news

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top