All for Joomla All for Webmasters
Srbija

NEPOZNATI VIRUS HARA KRUŠEVAČKOM BOLNICOM Otkazane sve operacije, obolelo 12 lekara i medicinskih sestara

Zbog nepoznate virusne infekcije od koje je obolelo 12 lekara i medicinskih sestara u kruševačkoj Bolnici otkazane su sve “hladne operacije” u Hirurškom bloku.

Zbog nedostatka osoblja na Hirurgiji rade samo urgentne operacije

 – Svi lekari i medicinske sestre, koji imaju ove simptome, pozvani su na Infektivno odeljenje gde im je izvađena krv koja je poslata na analizu u Institut za imunologiju i virusologiju “Torlak”. Pretpostavlja se da je reč o nekoj neobičnoj virusnoj infekciji jer one znaju da se manifestuju i jakim osipom po telu – kaže sagovornik “Blica” iz Opšte bolnice Kruševac.

Najviše obolelih je sa Odeljenja hirurgije. Oboleli su lekari anestetičari, ali i medicinske sestre iz Urgentnog bloka. Zbog manjka osoblja otkazane su sve takozvane “hladne operacije” i rade se samo urgentni slučajevi.

U prvom trenutku pomislilo se da je medicinske radnike zarazio 37-godišnji pacijent iz sela Gari koji je sa visokom temperaturom pre desetak dana dovezen u bolnicu. On je kasnije, u teškom stanju, prebačen u Klinički centar Niš gde se uspešno oporavlja.

– Situacija je poprilično zbunjujuća. Lekar koji je prvi pregledao tog pacijenta nema nikakve simptome kao ni vozač koji ga je vozio ali je zato oboleo drugi vozač iz Urgentnog centra koji ga je transportovao sa jednog na drugo odeljenje. Među osobljem na Infektivnom odeljenju, gde je taj pacijent bio smešten, nema obolelih ali su se zato razboleli anestetičari i sestre iz šoka koji se sa njim nisu imali kontakt – dodaje naš sagovornik.

U Opštoj bolnici Kruševac tvrde da nema razloga za paniku.

Direktorka bolnice dr Vesna Stević Gajić tvrdi da nema razloga za paniku

Foto: S. Milenković / RAS SrbijaDirektorka bolnice dr Vesna Stević Gajić tvrdi da nema razloga za paniku

– Pacijent koga pominjete kod nas je došao sa upalom pluća. Čim smo čuli da se neki radnici žale na zdravstveno stanje obratili smo se Zavodu za za javno zdravlje Kruševca. Sve je pregledao i epidemiolog i infektolog. Bolesni radnici ne dolaze na posao, ali imaju blagu kliničku sliku i stanje im se popravlja. Možda je u pitanju neka virusna infekcija. Rezultati su poslati u Beograd na analizu, ali nema razloga za paniku – izjavila je Vesnas Stević Gajić, vd direktora Bolnice.

Doktor Dragan Vuksanović, direktor Zavoda za javno zdravlje, kazao nam je da će rezultati uzoraka uzetih od bolesnih lekara i medicinskih sestara biti poznati danas ali da je “situacija pod kontrolom”.

Najverovatnije su u pitanju boginje

Kako nezvanično sazajemo u pitanju je najverovatnije osipna inspekcija, tj, boginje, najverovatnije male.

Prema nezvaničnim informacijama “Blica” čekaju se rezultati analiza uzoraka koji su uzeti od zaposlenih i poslati u Beograd, a bolnica i inspekcija Ministarstva zdravlja su preduzele sve mere, a najvažnije je da nema novih slučajeva i da je situacija pod kontrolom.

Dijaspora,news Izvor Blic.rs

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top