All for Joomla All for Webmasters
Showbiz

NEKAD JE BILO PUNO LEPŠE: Uz njih smo mi odrastali, a evo uz koga odrastaju naša deca!

Da li ste ikada, gledajući avanture Branka Kockice sa njegovim tatatatircima ili pitajući se kakvog li su ukusa šnenokle čudne Dušice iz “Metle bez drške”, poželeli da znate šta u ovom trenutku radi ili jede neka starleta?

Svi oni kojima je tako nešto bilo nezamislivo učinili su da ovih dana na društvenim mrežama plane slika koja prikazuje kakva se promena “preko noći” dogodila na našim ne više ni tako malim ekranima.

 Vitez Koja i Duško Dugouško za dobro jutro, “Aca Poštar” i “Fazoni i fore” dok baka koja vas čuva kuva ručak, “Laku noć deco” pre prvog dnevnika, “Muzički tobogan” vikendom: da me je sad čuo neki tinejdžer, pa čak i sasvim malo dete, pitao bi me zašto pričam u šiframa i verovatno nastavio razgovor najnovijom anegdotom iz “Parova” ili analizom toga zašto će se svi muški učesnici truditi da imitiraju “Gastoza”, jer je upravo to ono što intrigira današnje generacije, na taj način određujući indirektno i sadržaj koji nude mediji.

Umesto crtaća uz koje su odrasli njihovi roditelji, željno iščekujući doba dana u kom su se prikazivali na Prvom programu RTS-a, današnji klinci u najboljem slučaju maštaju o igračkama nastalim prema crtanim likovima koje su videli na stranim kanalima, a svoje omiljene junake menjaju na nedeljnom nivou.

Opstanak, jedina emisija iz tog vremena inostrane produkcije, koja se bavila životinjama i prirodom, ustupila je mesto “Survajveru”, u kom eventualno možete da vidite po neku pticu koja zaluta u kadar.

 

Minju Subotu, koji je u Muzičkom toboganu čitave generacije ne samo zabavljao pesmom i nadmetanjem u različitim igrama, već i doslovno vaspitavao, sada biste mogli da vidite u žiriju “Pinkovih zvezdica” – ako ga se neko seti, ali zato učesnike “Velikog brata” s pravom očekujte i u svom frižideru.

Obrazovnu emisiju o selu “Priče iz Nepričave”, zahvaljujući kojoj je nebrojeno mališana ozbiljno želelo da se, kad poraste, bavi poljoprivredom, zamenila je Farma, a Zorana Radmilovića i Milenu Dravić odavno nema ko.

Iako bi svi mi, čijeg su detinjstva one neodvojivi deo, ove emisije vratili na sve kanale i termine, čak i umesto vremenske prognoze, istina je da one (barem ne same po sebi) nisu garant harmoničnog društva, kao i da svako razdoblje nosi nešto novo, što njegovi “savremenici” podrazumevaju, a nostalgičari odbijaju da prihvate.

(Dijaspora.news/beograd.in)

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top