All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

Naši sinovi su ubijeni: Sarajlija, koji dve godine pokušava da sazna ko mu je ubio sina, najavljuje zajednički protest sa ocem Davida Dragičevića (FOTO) (VIDEO)

Otac nastradalog Sarajlije dve godine trudi se da sazna ko je ubio njegovog sina i ističe da će sa Davorom Dragičevićem iz Banjaluke održati zajednički protest, jer “dele istu bol”.

Više od dve godine traje borba Sarajlije Muriza Memića da se sazna istina šta se desilo njegovom sinu Dženanu Memiću, koji je stradao pod još nerazjašnjenim okolnostima, iako se suđenje dvojici muškaraca za saobraćajnu nesreću privodi kraju. Memić veruje da su njegov sin i David dragičević ubijeni.. On je najavio protest koji će organizovati zajedno sa Davidovim ocem, Davorom.

Muriz Memić, otac stradalog Dženana Memića, je u obraćanju Skupštini Kantonalnog suda zatražio pomoć od zastupnika u utvrđivanju stvarnog uzroka smrti njegovog sina. Iako se suđenje Ljubi i Bekriji Seferoviću za saobraćajnu nesreću privodi kraju, porodica Memić od samog početka tvrdi da je Dženan 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji napadnut.

Muriz Memić tvrdi da poseduje dokaze da je njegov sin ubijen.

– MUP i Tužilaštvo su poturali dokaze. Rekli su da je saobraćajna nesreća, međutim doktor Mirsad Kulović je rekao da ne dolazi u obzir da je saobraćajna nesreća, nema mesta kontakta, nema saobraćajne nesreće. Znači, ja imam sve dokaze 100 posto da je Dženan ubijen, hajmo reći 200 posto i ja ću to dokazati, ja nikad neću stati – rekao je Memić.

Dve godine traje istraga o smrti Sarajlije Dženana Memića Foto: Facebook/Arijana Memić

Tužilaštvo Kantona Sarajevo prvo je pokrenulo istragu o ubistvu, a kasnije o saobraćajnoj nesreći kao uzroku smrti. Mnoge su kontroverze u ovom slučaju, smatra novinarka novinske agencije “Patria”, Amra Varatanović, koja od početka prati ovaj slučaj.

– Ovo je jedan od retkih, ako ne i jedini slučaj gde su Tužilaštvo KS i porodica žrtve na dve različite strane. Bojim se da je ovaj slučaj, kako to porodica tvrdi, najveći slučaj korupcije u bh. sudstvu – kazala je Varatanović.

Muriz Memić kaže kako ga slučaj Davida Dragičevića u Banjaluci podseća na slučaj njegovog sina i da on i Davor Dragičević dele istu bol, bol za gubitkom deteta.

– Meni su poturili saobraćajnu nesreću, a Dženan je ubijen. Za Davida su rekli da se utopio, međutim isto doktor Karan je rekao da imaju povrede na Davidu, otkud te povrede. Davor je na početku, ja sam daleko dogurao. Ali evo mi ćemo se danas čuti i mi ćemo se danas dogovoriti da napravimo zajedničke proteste – rekao je Muriz Memić.

Da podsetimo, telo Davida Dragičevića izvučeno je 24.marta iz reke Vrbas u Banjaluci.Nadležni su na konferenciji za novinare naveli da je u pitanju “zadesna smrt” (slučajna), u koju njegovi roditelji ne veruju. Od tada traju protesti građana, koji se sa njegovim roditeljima, okupljaju svakodnevno na Trgu Krajine u Banjaluci i zahtevaju da se pronađu njegove ubice.

Isto su radili i građani Sarajeva u poslednje dve godine u slučaju smrti Dženana.

U Kantonalnom sudu u Sarajevu sudi se Ljubi Seferoviću i njegovom ocu Bekriji zbog teškog krivičnog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i za krivično delo neukazivanja pomoći osobi povređenoj u saobraćajnoj nesreći i krivično delo sprečavanje dokazivanja, a u slučaju smrti Dženana Memića.

Muriz Memić veruje da je njegov sin ubijen i poredi ga sa ubistvom Davora Dragičevića iz Banjaluke Printskrin: Youtube/TV1 HD

Presuda Ljubi i Bekiriji Seferoviću trebala bi biti izrečena za dva meseca, ali Muriz Memić veruje kako će biti oslobođeni jer Tužilaštvo nije predočilo ni jedan valjan dokaz protiv njih.

Memića je navodno 8. februara u Velikoj Aleji udario kombi u kojem su bili osumnjičeni Seferovići dok se šetao sa devojkom Alisom Mutap. Kombi se nakon nesreće nije zaustavio, a Memić je zadobio povrede opasne po život. On je u teškom stanju prebačen na Odeljenje neurohirurgije gde je preminuo nekoliko dana kasnije.

Međutim, njegova porodica ne veruje da je u pitanju saobraćajna nesreća, već tvrdi da Dženan ubijen.

Svedok Senad Mešić, kriminalistički tehničar u penziji, rekao je na suđenju da je fotografisao pronađene tragove, ali ne i da je sačinio video snimak. Mešić je potvrdio da je sačinio izveštaj o kriminalističko-tehničkoj pretrazi lica mesta nekoliko dana posle uviđaja. Tako je na izveštaju koji je prikazan u sudnici navedeno da je reč o krivičnom delu ubistvo, a ne saobraćajna nesreća. Mešić je pojasnio da je to urađeno u konsultaciji sa načelnikom nakon što je izvršena obdukcija Dženana Memića 16. februara 2016. godine, iako je na dokumentu datum 9. februar.

On je potvrdio da je tokom uviđaja bio suv asfalt i da je većina tragova bila na asfaltnoj podlozi, dok su tragovi krvi bili većinom na zemljanoj podlozi. Zatekao je i tragove stakla, plastike, boje ali nije precizirao koliko komada.

Memić je najavio zajednički protest sa Davorom Dragičevićem, Davidovim ocem Printskrin: Youtube/BN TV

– Ima fotodokumentacija pa se može videti. Bilo je više komada stakla i plastike.

Na pitanje da li je prilikom izrade skice lica mesta odredio kontaktnu tačku između vozila i pešaka, Mešić je kazao da “nema nijednog traga koji ukazuje na mesto kontakta”.

Sudija Kantonalnog suda Sarajevo Igor Todorović odbio je zahtev advokata Rusmira Karkina da mu Tužilaštvo KS dostavi dokaze koje imaju oznaku poverljivo u slučaju “Dženan Memić”. Kakrin je tražio dokaze koji su navedeni u spisima dostavljenim Ustavnom sudu FBiH na šest stranica, s kojima je Tužilaštvo KS planiralo dokazati da je u slučaju Dženana Memića reč o saobraćajnoj nesreći. Od osam traženih, sedam ima oznaku poverljivo, a prema rečima advokata porodice Memić Ifeta Ferageta, nezapamćeno je da u saobraćajnim nesrećama postoje dokumenti s takvom oznakom.

Kako mediji prenose, uništeni su i neki snimci sa video nadzora u ulici u kojoj je te noći Dženan zadobio smrtne povrede. Tužilaštvo je najpre pokrenulo istragu o ubistvu, a kasnije o saobraćajnoj nesreći kao uzroku smrti, dok je Dženanova devojka, svedok događaja, menjala iskaz, da bi se kasnije pozvala na amneziju.

U Sarajevu su organizovani protesti na kojima se tražilo kažnjavanje odgovornih za smrt Dženana Memića. Dženanova rodbina, prijatelji i deo javnosti sumnjaju da su Tužilaštvo i MUP, zbog nečijeg pritiska, od početka namerno usmeravali istragu u pogrešnom smeru.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top