All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

Ranjena novinarka Olivera Lakić, grad blokiran, protest ispred Vlade

Uprava policije preduzeće sve zakonom propisane mjere i radnje, u koordinaciji sa tužilaštvom, kako bi ranjavanje novinarke Vijesti Olivere Lakić bilo u potpunosti rasvijetljeno, najavljeno je iz Uprave policije.

U utorak oko 21,00 čas u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici, ispred “Gurmana” Lakić je ranjena u potkoljenicu. Ona je stabilno a za 11 časova u srijedu je najavljen protest ispred zgrade Vlade.

“Na licu mjesta se vrši uviđaj. Izvršena je blokada grada i vrše se pojačane kontrole. Policijski službenici izuzimaju snimke sa video nadzora u blizini lica mjesta izvršenja krivičnog djela. U toku su kriminalistička obrada i druge policijsko – tužilačke aktivnosti koje se preduzimaju radi identifikovanja lica koje je izvršilo ovo krivično djelo i rasvjetljavanja svih okolnosti ovog događaja”, navode iz Uprave policije.

Glavni i odgovorni urednik “Vijesti”, Mihailo Jovović je kazao da je Lakić rekla da joj je jedan muškarac prišao kada je prilazila ulazu zgrade u kojoj živi i pucao u nogu, a da je vidjela  još dva muškarca kako bježe.

“Vjerovatno su je sačekali ispred ulaza, gdje je pretučena prije šest godina, prišao joj je čovjek i pucao u nogu. Ona kaže da je bilo još dvojica ljudi koji su pobjegli. Znači nemam riječi dokle više, do kad će više ovo da se dešava u ovoj našoj divnoj Crnoj Gori? Nijedan napad na nju nije riješen. Mnoge priče koje napisala a koje ukazuju na kriminal nijesu uopšte istražene. Dokle ćemo mi da strepimo od ovakvih kukavica”, kazao je ispred Kliničkog centra Crne Gore, glavni i odgovorni urednik “Vijesti” Mihailo Jovović.

Ispred Kliničkog centra Crne Gore je došao i vrhovni državni tužilac Ivica Stanković.

“Lično sam zgrožen činjenicom da se neko usudio da na ovako kukavički način izvrši nasilje nad jednom ženom. Uprava policije-Ministarstvo unutrašnjih poslova, učiniće sve da se istraže motivi i pronađu i procesuiraju izvršioci. Preduzećemo sve zakonom propisane aktivnosti da se rasvijetli slučaj i izvršilac privede pravdi”, poručio je ministar policije Mevludin Nuhodžić.

Za srijedu u 11 časova zakazan je protest ispred

Lakić je transportovana u medicinsku ustanovu radi pružanja ljekarske pomoći. U događaju je zadobila prostrelnu ranu u predjelu desne potkoljenice.

(dijaspora.news/volimpodgoricu.me)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top