All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

NAŠAO LJUDSKU LOBANJU KRAJ JADRANA: Šetao obalom, a onda se zgranuo kad je pogledao ka zemlji!

Ljudska lobanja iz zasad neutvrđenog vremena pronađena je u subotu u šumi na obali mora u uvali Batalaža na ostvu Ugljan u Hrvatskoj.

Na šokantno otkriće ljudskih ostataka naišao je meštanin Aleksandre David Mekelenić dok je bio u svojoj uobičajenoj jutarnjoj šetnji.

“Bilo je oko 11.30 sati kada sam se šetao uz more. Tuda svakodnevno prolazim, ali sad sam na zemlji ugledao nešto čudno. Kada sam se sagao i približio, shvatio sam da je reč o – ljudskoj lobanji. Virila je tek nekoliko centimetara iz zemlje. Nisam ništa dirao i odmah sam pozvao policiju” ispričao je.

Zasad se tek pretpostavlja da je reč o lobanji iz starijih vremena, odnosno da nije reč o nedavnom događaju povezanom s kriminalom, a mesto pronalaska ograđeno je policijskom trakom.

“Policajci su u koordinaciji s Županijskim državnim tužilaštvom u Zadru (ŽDO) obavili uviđaj na licu mesta i nastavljaju rad vezano uz taj predmet. To je sve što možemo zasad reći”, kazala je Nikolina Bačić, portparolka zadarske policije.

Mekelenić kaže da je lobanja izgledala dosta staro.

“Bila je negde dva ili tri metra udaljena od mora. Koliko sam uspeo da vidim, nije reč samo o lobanji, već se tu nalaze i ostali delovi kostura”, dodao je Mekelenić.

(Dijaspora.news/slobodna dalmacija)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top