All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

NAJVEĆI PLEJBOJ SVIH VREMENA: Kastro spavao sa 35.000 žena

Fidel Kastro, koji je preminuo u petak uveče, u 91. godini života, imao je  najduži mandat vladanja u svetskoj istoriji, sve do 19. aprila 2011. godine. Tada je vlast predao svom pet godina mlađem bratu Raulu. Fidel je ukupno vladao 52 godine i 62 dana, ali to nije jedina značajna brojka u jegovom životu.

Prema navodima njegovih biografa i bliskih suradnika, Kastro je bio “hodajući afrodizijak za žene” koji je spavao sa čak oko 35.000 žena!?

Prvi brak sa Mirtom Diaz-Balart koja je poticala iz aristokratske porodice sklopio je 1948. godine. Kastrov sin Fidel Castro Diaz-Balart, kojeg su dobili u braku, rođen je 1949. godine. Razveli su se pet godina kasnije.

Teško mu je bilo odoleti Foto Tanjug/ApTeško mu je bilo odoleti Foto Tanjug/Ap

Dok je u šumama planirao akcije protiv Batistinog režima El kommadante je postao otac čak troje dece različitih majki koje su ostale u drugom stanju u razmaku od nekoliko meseci. To je bilo 1956. godine. Visok, preplanuo revolucionar, mamac za ženska srca, uvek je privlačio pažnju lepšeg pola.

Bilo u džunglama Kube ili na zasedanjima UN-a. Nebrojene lepotice defilovale su predsedničkom rezidencijom u Havani.

Kastro je svoje ljubavnice pronalazio na plažama Havane, a navodno je svaki dan spavao s dve žene. S jednom za ručak, a s drugom za večeru.

Uz dve službene supruge, Fidelove su ljubavnice i na ovom siromašnom otoku živele u velikom izobilju. Šest godina starija revolucionarka Celia Sančez s kojom je Fidel tokom revolucije u predahu borbi provodio dobar deo slobodnog vremena postala je prva sekretarica u Veću ministara.

Foto profimediaFoto profimedia

Natalia Revuelta, s kojom je dobio ćerku Alinu, još jedna iz plejade Kastrovih ljubavnica, celi je život ugodno provela u vili pokraj Havane. Ova udata lepotica plave kose i zelenih očiju kako bi pomogla revoluciju svog ljubavnika doslovno je ispraznila svoj bankovni račun i prodala sav dragoceni nakit. Smatrana je jednom od najlepših Kubanki svih vremena. Njenu kuću je Fidel koristio za sastanke na kojima je planirao početak revolucije.

Natalia

– Kad sam pre 15 godina počela da radim na knjizi, pitala sam ga koliko ima dece, ali njegov je odgovor bio prilično neodređen. Rekao je da ima gotovo celo pleme – kaže An Luise Bardač koja je objavila knjigu “Without Fidel”, o života Fidela i njegova brata Raoula.

S drugom ženom Daliom Soto dobio je pet sinova, a sve ih nazvao imenima na slovo A (Antonio, Alehandro, Aleksis, Aleksander i Angel). Ima devetero službeno priznate dece.

“Da” je izgovorio učiteljicu Daliji Soto del Vale, koju je prvo prevario sa prelepom Natalijom Revueltom, a onda sa svojom sekretaricom Selijom Sančez.

I nije to sve, ljubavnicama i ljubavima Fidela Kastra nema kraja ni konca – Huana Vera (Huanita) koja ga je podučavala engleskom jezikom, Gladis – stjuardesa sa Kube i Pilar koja ga je podučavala francuskom jeziku.

O svemu tome svedoči Huan Reinaldo Sančez koji je 17 godina radio kao čuvar lidera Kube. On je o ljubavima svog poslodavca progovorio u knjizi “Dupli život Fidela Kastra” i svojevremeno izazvao pravi bum sa njom.

Kubanci nisu imali pojma o svemu ovome. Decenijama je javnost znala samo najnužnije o svom voljenom vođi. Zapravo, Kubanci nisu imali pojma ni o postojanju Dalije, žene sa kojom je delio život od 1961. do 2006. godine.

Najstarije zvanično dete Fidela Kastra je Fidelito, ali manje se zna da ima i vanbračno dete, Horhea Angela koga je dobio šest meseci pre Fidelita, i koji je plod strasne veze koja je trajala svega tri dana. Fidelita je Kastro dobio 1949. godine sa Mirtom Dijaz Balart koju je oženio dok je još bio običan student prava.

Ušao je u Ginesovu knjigu rekorda kao osoba koja je preživela najviše atentata čak 638. A trebalo bi ga upisati u Ginesovu knjigu rekorda i kao najčešće umrlu osobu. Kastro je na te glasine o njegovoj smrti jednom prilikom izjavio da su ga već toliko puta strani mediji proglasili mrtvim, da kad stvarno umre, niko neće verovati da se to zapravo dogodilo.

Biogrfija

Rođen je u bogatoj porodici 1926. godine, na vlast je došao nakon kubanske revolucije i svrgavanja s vlasti mrskog kubanskog diktatora Fulgencija Batiste. Gerilske napade Kastro je izvodio sa kubanskih planina Siera Maestra, a prilikom pobedonosnog ulaska u Havanu u januaru 1959. godine rekao je “da ga moć ne zanima i da je neće uzeti”.Samo mesec i po dana kasnije postao je premijer najvećeg ostrva u Karibima na kojem trenutno živi 11 miliona ljudi. Pod njegovom upravom Kuba postaje jednostranačka socijalistička država koja je to i danas. Castrov otac bio je poreklom iz Galicije u Španiji, a majka je bila Kubanka.  Fidel je imao dva brata i četiri sestre, kao i polubrata i polusestru iz ranijeg očevog braka.

Bio je dosta nadaren učenik, ali se ipak više zanimao za sport nego za učenje. Odgajan je u privatnim školama kao i elitnom jezuitskoj gimnaziji u Havani. Za politiku se počeo interesirati 1945. godine kad je upisao fakultet u Havani gdje je 1950. godine i doktorirao pravo. Te iste godine otvorio je advokatsku kancelariju u Havani.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top