All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

Najskandaloznija izjava hrvatske predsednice do sada

Izjava je, kako navodi taj portal, u najmanju ruku skandalozna na više nivoa

U velikom preokretu u hrvatskoj aferi “Dnevnice”, posle svega što je isplivalo nakon zajedničke konferencije Andreja Plenkovića i glavnog državnog tužioca Dinka Cvitana, pomalo je ispod radara prošla jučerašnja izjava hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović, navodi portal Index.hr.

A izjava je, kako navodi taj portal, u najmanju ruku skandalozna na više nivoa.

“Apelujem na državne institucije, u ovom slučaju DORH, da rade svoj posao”, rekla je Kolinda, prenosi Index.hr, navodeći da bi bilo bi dobro da je tu i stala.

“Nažalost, ovo neprestano vađenje nekakvih kostura iz ormara i dalje vodi ka eroziji poverenja građana u političare i institucije. Ovo je slučaj koji pokazuje da bi DORH trebalo da se bavi istragama o onome što se događa danas, a ne da se neprestano vraća godinama i godinama u prošlost”, rekla je Grabar Kitarović.

Portal Index.hr se pita šta je predsednica ovom izjavom želela da kaže: da DORH ne bi trebalo da se bavi sumnjivim stvarima ako su se dogodile u prošlosti?

Pitanje je čime bi onda trebalo da se bavi, navodi portal, dodajući da predsednica svoju izjavu nije pojasnila.

“Za nju su malverzacije koje su se događale u poslednjih nekoliko godina, a koje su trajale do pre nekoliko meseci ili nedelja, vraćanje godinama i godinama u prošlost. Osim što je ovom izjavom relativizovala kriminal (do kojeg je nesumnjivo došlo, samo još treba utvrditi ko je kriv), Kolinda je ovom bizarnom izjavom udarila u same temelje pravne države”, piše ovaj portal.

(Dijaspora.news/index.hr)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top