All for Joomla All for Webmasters
Heroji zajednice

Najhumaniji Užičanin morao je da ode iz Srbije: Besplatno je pomagao starima, a onda je dobio ponudu iz snova (FOTO)

Otkaz i bolest njegovog dede naveli su ga da se posveti humanom radu.

Dobar glas daleko se čuje, a dobro se dobrim vrati – u slučaju Miloša Simeunovića (32) ova izreka važi i 2.000 kilometara od zavičaja. Ona je ovom Užičaninu, poznatom po brizi o starim i bolesnima, donela posao u staračkom domu u prestonici Norveške.

Miloš je medicinski tehničar i radio je četiri godine po ugovoru u Opštoj bolnici. Otkaz i bolest njegovog dede naveli su ga da se posveti humanom radu.

– Početkom 2016, kad sam bio bez posla, deda se teško razboleo, a nije mu dodeljena kućna nega. Dok sam brinuo o njemu, razmišljao sam koliko ima nemoćnih kojima nema ko da se nađe pri ruci. Tako sam na Fejsbuku ponudio pomoć svima kojima je bila potrebna – priča za “Blic” Simeunović.

Za kratko vreme preuzeo je brigu o četvoro starih Užičana bez ikakve naknade, uporedo se starajući i o dedi. Punih pet meseci svakodnevno obilazio je od jednog do drugog, previjao, negovao, hranio, pravio im društvo, pružao medicinsku pomoć…

– Pročulo se brzo za mene, pa se dogodilo da nisam mogao svima da izađem u susret. Počeli su da mi se javljaju roditelji bolesne dece iz cele Srbije, tražeći novčanu podršku. Pokrenuo sam razne akcije, pokušao preko društvenih mreža da alarmiram one koji mogu da pomognu, ali su ostali nemi – kaže on.

Zarobljen između najboljih namera i nemogućnosti, morao je da potraži posao. Radio je kratko u jednoj firmi u Beogradu, a onda rešio da ode u Norvešku. Konkurisao je u privatnoj kompaniji koja regrutuje radnike za zdravstvene ustanove. Ispostavilo se da je na intervju došao kod Srbina.

– Cenio je diplomu medicinskog tehničara, ali i ono što sam radio u Užicu. Dao mi je posao za stalno – prenosi Miloš Simeunović.

Dr Ivan Milošević, menadžer koji je primio Miloša, kaže da se odmah setio njegove divne inicijative.

 Mnogo ljudi kod nas konkuriše i teško je izabrati najbolje. Kada sam video Milošev CV, setio sam se da sam o njemu čitao kako je pomagao starim i bolesnim. Nije bilo dileme, to je plus koji drugi kandidati nisu imali – kaže Milošević.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top