All for Joomla All for Webmasters
Biznis

Najbolji citati vlasnika Alibabe sa Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu

Osnivač i izvršni predsjednik Alibabe Jack Ma govorio je na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu otvoreno i dugo o nekim od ključnih izazova s kojima se suočava svijet, nudeći svoje vizije perspektive.
Osnivač i izvršni predsjednik Alibabe Jack Ma govorio je na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu otvoreno i dugo o nekim od ključnih izazova s kojima se suočava svijet, nudeći svoje vizije perspektive.

O uticaju tehnologije

“Vrlo smo sretni jer je svijet u velikoj transformaciji zbog tehnologije. Nova tehnologija će stvoriti puno uspješnih ljudi, zanimljive karijere, ali iskreno, svaka nova tehnologija će stvoriti društvene probleme.

“Ako se ne uskladimo, ljudska će se bića međusobno boriti, jer svaka tehnološka revolucija čini svijet neuravnoteženim”.

O ključu za uspjeh

“Za postizanje uspjeha osoba treba visok EQ , a ako ne želite brzo da izgubite, trebaće vam visoki IQ, a ako želite biti poštovani, potreban vam je visoki LQ – IQ ljubavi.”

O ženama u biznisu

“Ako želite da vaša kompanija bude uspješna, ako želite da vaša kompanija radi mudro, sa pažnjom, onda su žene najbolje.

“37% viših menadžera u Alibabi su žene. Dio” tajnog umaka “našeg uspjeha je zato što imamo toliko mnogo žena.”

O budućnosti globalizacije

“Mislim da globalizacija ne može biti zaustavljena – niko ne može zaustaviti globalizaciju, niko ne može zaustaviti trgovinu, ako se trgovina zaustavi, svijet se zaustavlja.

“Globalna trgovina mora biti jednostavna i modernizovana, mora biti inkluzivna tako da svako ima istu priliku.” Sljedeća generacija globalizacije mora biti inkluzivna.”

O učenju iz grešaka

„Učite iz svojih grešaka – bez obzira na to koliko ste pametni naučićete od njih. Moramo dijeliti greške s drugima

“Moj razmišljanje je to – ako želite biti uspješni, učite iz grešaka drugih ljudi, nemojte učiti iz priča o uspjehu. Knjiga koju želim napisati jest” Alibaba: 1,001 grešaka “.

O izazovima učenja

„Učitelj treba učiti sve vrijeme, učitelj treba dijeliti sve vrijeme Obrazovanje je veliki izazov sad – ako ne promijenimo način na koji ćemo učiti, bićemo u problemima trideset godina kasnije..

“Ne možemo naučiti našu djecu da se takmiče sa strojevima koji su pametniji, našu djecu treba učiti nešto jedinstveno. Samo tako će naša djeca za 30 godina imati šansu.

O odgovornosti tehnoloških giganata

“Google, Facebook, Amazon i AliBaba – mi smo najsretnija preduzeća ovog vijeka.Ali mi imamo odgovornost da imamo dobro srce, da radimo nešto dobro. Pobrinite se da sve što radite ide u korist budućnosti.
dijaspora.news/BUKa.COM

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top