All for Joomla All for Webmasters
Srbija

SUSRET U DAVOSU: Vučić i Si Đinping razgovarali o Železari i budućim projektima

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Kine Si Đinping razgovarali su danas u Davosu o Železari Smederevo, koju je preuzela kineska kompanija Hestil, kao i o budućim zajedničkim projektima.

Vučić se tokom prepodneva sastao u Davosu sa predsednikom Kine Si Đinpingom, sa kojim je, kako je najavio uoči odlaska na Forum, nameravao da otvori nekoliko pitanja od izuzetnog značaja za našu zemlju.

Dvojica zvaničnika su najviše razgovarala o Žželezari.

Predsednik vlade Srbije je zahvalio predsedniku Kine na dobro urađenom poslu u Žželezari, obavestio ga o poslovanju te kompanije i istakao da se nada da će i budući zajednički projekti Srbije i Kine biti uspešni, preneo je RTS.

Premijer Vučić je inače izjavio da je ovo najvažnija godina za našu zemlju na Svetskom ekonomskoj forumu, kao i da će u Davosu razgovarati sa predsednikom Kine o uspostavljanju direktne linije između Beograda i Pekinga, otpočinjanju radova na modernizaciji pruge Beograd – Budimpesta i da će “moliti za RTB Bor”.

“Planiram da pokrenem nekoliko važnih pitanja uz ogromnu zahvalnost za Železaru i činjenicu da će sledeće godine između 40 i 70 odsto biti uvećani njeni kapaciteti, a pre svega pitanje uvođenja direktne linije između Beograda i Pekinga ili nekog drugog velikog grada, kako bismo iskoristili bezvizni rezim”, naveo je Vučić za Kurir.

On kaže da su sve te teme koje je pomenuo od izuzetnog značaja i dobra priprema za posetu predsednika Srbije Tomislava Nikolića Kini u martu.

Dijaspora.news/kurir

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top