All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Nabijali su me na koleno, uzvikivali “Alahu ekber”, vadili nož i pravili selfije: Đurić u zavojima opisao torturu Albanaca (FOTO) (VIDEO)

Direktor Kancelarije za KiM posle brutalnog privođenja u K. Mitrovici, pojavio se danas sa zavojima na rukama.

Direktor Kancelarije za KiM  Marko Đurić obraća se javnosti u Predsedništvu Srbije, posle sastanka predsednika Aleksandra Vučića sa predstavnicima Srpske liste. Đurić je uhapšen juče na skupu o unutrašnjem dijalogu, a zatim je sa lisicama na rukama prebačen u Prištinu, gde je saslušan, a zatim proteran u centralnu Srbiju. Lekarska pomoć odmah mu je ukazana u Kuršumliji, a zatim u Beogradu. Predsedništvo Srpske liste sinoć je usvojilo inicijativu za napuštanje Vlade u Prištini, a predsednik te liste Goran Rakić rekao je danas da će konačna odluka o učešću u kosovskoj vladi biti doneta posle konsultacija sa Vučićem.

Đurić je na samom početku istakao da su “albanski separatisti u Prištini, uz podršku zapadnih krugova, na brutalan i nasilan način napali naš narod na severu KiM sa jasnim ciljem – da nasiljem i terorom, do zuba naoružanom falangom, zauzmu sever KiM”.

– To za mene nisu policajci, to je razularena teroristička banda. Poslali su ih na goloruke i nenaoružane ljude. To je sramota i njih i onih koji su ćutali i tako se saglasili – rekao je.

– Juče su albanski separatisti u Prištini, uz očiglednu i nedvosmislenu podršku onih koji su poriznali jednostrano proglašenu nezavisnost KiM, na brutalan i nasilan način napali naš narod na severu Kosovske Mitrovice sa potpuno jasnim ciljem da nasiljem, terorom, zastrašivanjem i do zuba naoružanom falangom uz primenu oružja i sile okupiraju i zauzmu sever Kosova i Metohije – kazao je Đurić na konferenciji za medije nakon sastanka sa predstavnicima Srba sa Kosova sa predsednikom Srbije.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je rekao i da je ponosan na građane Kosovske Mitrovice koji su se “goloruki, na miran i gandijevski način suprotstavili i nisu odustali od brobe za svoje kućne pragove i domove”.

– Važno je da naša i međunarodna javnost bude upoznata s tim šta se tačno dešavalo  – rekao je Đurić i nastavio: Jučerašnji sastanak okruglog stola, kako da mirno dođemo do kompromisa, to smo zakazali, u skladu sa svim postignutim sporazumima i uredno obavestili sve na Kosovu, i notorna je laž da nisu blagvremeno obavešteni.

On je ponovio da je iz Srbije više od 70 sati pre najavljenog skupa bila poslata najava, koja je više puta ponovljena.

– To kažem da bi uvideli kolike su razmere laži – dodaje Đurić.

Đurić je rekao da su pripadnici kosovske policije nisu zvaničnici već “naoružane falange” i istakao da su njega “vukli kao psa”, da su ga vukli za kravatu po ulici i tako pokušavali da ga ponize, kao i Srbiju i srpski narod.

 Stavili su me u jedan od transportera, udarali me, pokušavali su da me zastraše, nabijali mi pušku u stomak, jedan je izvadio i nož i pretio, slikali su selfije. Pevali su na putu do Prištine, uzvikivali ‘Alahu ekber’. Posle toga su me vodili kroz ulice i odveli u jedan podrum – rekao je Đurić.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Kako je rekao, on ima bolove, ali se oseća dobro.

– Da nije bilo jednog poziva iz Beograda, nasilje i teror nad Srbima bi se nastavio – rekao je Đurić, ali nije rekao koji je to bio poziv.

Ponovio je da je ponosan na Srbe, hrabre muškarce i žene koji nisu, i neće pokleći.

– Srbi s KiM i Srbija će nastaviti da se bore za svoje istorijsko pravo – istakao je Đurić.

Naveo je i da je u petak sa Aleksandrom Vučićem bio na sastanku u Briselu, kada se, tokom razgovora, nasmešio na nešto što je iznela albanska strana, jer mu je izgledalo potpuno besmisleno, kada je sa te, albanske strane stiglo “siktanje” i pretnje.

– Predsednik Vučić nije to dozvolio i sasekao je taj način obraćanja. Ali, već tada je bilo jasno u kom pravcu stvari idu – da se obesmisli dijalog i potkopa šansa za postizanje kompromisa – rekao je on.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Najavio je da će danas u Beograd doći jedna predstavnik EU i da će o tome javnost obavestiti predsednik Srbije.
Na novinarsko pitanje o pomenutom pozivu iz Beograda kojim je zaustavljen teror nad Srbima, Đurić je rekao da o detaljima tog poziva ne može da govori ali je poručio da su srpski predstavnici sa KiM i svi ostali dobili jasnu poruku predsednika Vučića.

– Na KiM neće niko nikada moći da ponovi ‘Bljesak’ i ‘Oluju’, i to se odnosi na Srbe sa severa KiM kao i na Srbe u enklavama – rekao je Đurić i dodao: Mi ovime nismo pokolebani i to javnost treba da zna.

 Radićemo da oijačamo naše strukture na KiM. A oni koji su ovo uradili najviše bi voleli da vide Srbe koji su dekor u njihovim lažnim vladama, koji nisu u poziciji da reše nijedan problem – napomenuo je direktor Kancelarije za KiM.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Direktor kancelarije za KiM Marko Dhjurić izjavio je da ga niko od predstvanika međunarodne zajednice nije pitao šta se desilo ili kako je posle svih dešavanja juče na KiM, ali i upitao ko i da ga pita i kontaktira, jer se to i dogodilo uz eksplicitnu saglasnost dela međunarodne zajednice.

– Ko da me kontaktira, puna ih je Mitrovica bila juče, a da ne kažem koliko stranih obaveštajnih službi, koliko vojnika ove ili one zemlje, pripadnika ove ili one međunarodne misije ima tamo – rekao je Ðurić.

Kako je rekao oni su odlično znali šta se sprema i šta se planira:

– Mislite da ih je bilo briga.

Naveo je i da će i dalje ići na KiM, da će uvek ići dok može da hoda pa i kako ne bude mogao.

 Ne radi se o meni već o tome da je neko pokušao da slomi naš duh, zaustavi našu borbu – rekao je Ðurić.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top