All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Na Badnji dan KAMENOVAN autobus sa srpskim povratnicima kod Đakovice

Autobus u kojem su se nalazili raseljeni Srbi iz Đakovice kamenovan je danas u ovom gradu, povređenih nije bilo, a na autobusu je pričinjena materijalna šteta.

Ovo je za Tanjug izjavio predsednik Udruženja raseljenih Srba iz Đakovice Djokica Stanojević koji je istakao da su uspeli da i pored protesta Albanaca unesu badnjak u dvorište crkve Uspenja Presvete Bogorodice u ovom gradu.

“Autobus je pogođen sa nekoliko ledenica i posut je crvenom farbom. Oštećeno je jedno bočno staklo. Ipak smo zahvaljujući Kosovskoj policiji, koja je bila u pratnji, uspeli da posetimo crkvu u gradu iz kojeg smo proterani 1999. godine”, rekao je Stanojević.

Kako prenose kosovski mediji, Kosovska policija je uhapsila nekoliko demonstranata koji se protive dolasku i povratku Srba u Djakovicu.

Protest je kao i mnogo puta ranije organizovan u Srpskoj ulici, a među onima koji su protestvovali bile su i pripadnice Udruženja “Majke Đakovice” koje su izgubile svoje bližnje u poslednjem sukobu na Kosovu.

U autobusu se nalazilo 46 Srba raseljenih iz Đakovice koji od progonstva iz ovog grada žive u centralnoj Srbiji. Nakon posete rodnom gradu oni su obišli i manastir Visoki Dečani.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top