All for Joomla All for Webmasters
Srbija

“MORAĆU SA DECOM NA ULICU” Samohrana majka iz Pančeva u strahu da će biti IZBAČENA IZ STANA

Iseljenje samohrane majke Danijele Poznatov Merča, koja sa svoje dvoje maloletne dece dve godine živi u gradskom stanu u Kikindskoj ulici u Pančevu, zakazano je za sutra tačno u podne. Potpuno nemoćna da bilo šta promeni, Danijela kaže da će, ako do iseljenja dođe. morati sa decom na ulicu.

Naime, Danijela je 4. juna 2017. godine bespravno ušla u slobodan gradski stan od 62 kvadratna metra jer, kako kaže, nije imala novca da plaća kiriju. Sedam dana kasnije o tome je obavestila Gradsku stambenu agenciju koja upravlja gradskim stanovima.

Protest prilikom prethodnog pokušaja iseljenja

FOTO: FACEBOOK/KROV NAD GLAVOM / PRIVATNA ARHIVA

Protest prilikom prethodnog pokušaja iseljenja

– Bila sam primorana jer nisam imala gde sa decom. Dok sam imala plaćala sam, a kad više nisam mogla, morala sam da provalim. Spavala sam sa decom u jednoj sobi, u jednom krevetu, bez struje. Bila sam prinuđena da provalim i posle sam se prijavila – rekla je Danijela Poznatov Merča za RTS.

Tročlana porodica živi od socijalne pomoći i dečjeg dodatka. Danijela nema stalno zaposlenje. Kako je ranije izjavila, povremeno je radila “na crno” i uspevala da redovno plaća 17.000 dinara mesečno komunalija za ovaj stan, ali jednostavno ne može zaraditi za kiriju.

Zato je Danijela pokušala da u poslednje dve godine dva puta preko konkursa dobije socijalni stan od 30 kvadrata u Ulici Žarka Zrenjanina koji bi, kako kaže, zbog nižih računa bio idealan za njenu porodicu. Još čeka odgovor.

– Na prvom sam konkurisala i predala sve papire, ali konkurs je poništen zbog nekih nepravilnosti i ti stanovi još nisu na raspolaganju, a kako su mi rekli, konkurs će se ponoviti za 2-3 meseca.Tražila sam da me ostave ovde dok se konkurs ne ponovi, jer nemam gde da odem – kaže Danijela.

Zgrada iz koje porodici Merča preti iseljenje

FOTO: RTS / SCREENSHOT  

Zgrada iz koje porodici Merča preti iseljenje

 

– I šta sad? Mi odavde nemamo gde osim na ulicu. Razmišljam da stavimo orman na vrata. Šta ako nam ipak stvari ubace u kamion? Pa gde mogu da ih odvezu – jedino u zgradu opštine ili u Centar za socijalni rad. Jednostavno, nemamo rešenje. Pozivam ljude na solidarnost, na ljudskost. Samo to mogu – rekla je samohrana majka za “013info”.

Dijaspora.news/blic.rs

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top