All for Joomla All for Webmasters
Duhovnost

MONAH ARSENIJE O TITU: Patriota će biti onaj vođa u Srbiji koji ukloni Brozove posmrtne ostatke iz Kuće cveća

Mi stalno poričemo sebe jer kad ti neko udara pendrekom po glavi onda ti na kraju nećeš da budeš ono što jesi samo da te ostave na miru. To mi ne smemo da dozvolimo. Mi se stidimo da pričamo u svetu o Jasenovcu koji je naša golgota i koju moramo da iznesemo, rekao je jednom prilikom monah Arsenije Jovanović.

Prema njegovim rečima Josip Broz Tito je odmah pošto je došao na vlast počeo da minira i ruši Jasenovac da bi se izbrisalo ono što se tamo desilo.

“Ne sme to da bude izbrisano, ali ne da bi se mi nekome svetili već da bi se postavilo jasno i glasno šta se radilo u istoriji. Hvala Bogu u tome nam dosta pomažu Jevreji koji su svesni da smo i mi na neki način uz njih strašno postradali u 20. veku”, rekao je monah Arsenije.

On je istakao da će prvi vođa ili vladar Srbije koji ukloni posmrtne ostatke Josipa Broza moći da se nazove patriotom.

“Tu ne mislim da treba da se uradi nešto nečasno… Neka ga sahranimo u Aleji velikana na Novom groblju ali da on nema svoj mauzolej”, poručio je on.

Monah Arsenije Jovanović godinama je bio u manastiru Ostrog. Posle 6 godina u Ostrogu on odlazi da obnovi manastir Ribnicu. Nada se da će tamo obnoviti monaštvo i da će napraviti jedna novi duhovni centar.

dijaspora.news/Kurir.rs

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top