All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Mladić je već prošao carinu na aerodromu: Kada je otvorio kofer nisu našli ništa, ali OVAJ detalj doveo ih je do 4,5 MILIONA!

Iako se po sletanju uputio ka zelenom kontrolnom prolazu namenjenom putnicima koji nemaju ništa da prijave za carinjenje, carinici su odlučili da detaljno pregledaju njegov prtljag rendgenom

Carinici na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu sprečili su pokušaj da se u Srbiju unese neprijavljen ručni sat, čija je vrednost oko četiri i po miliona dinara, saopštila je danas Uprava carine.

 

Skupoceni sat sa sobom je nosio 35-godišnji ekonomista iz Beograda, koji je u utorak u večernjim časovima doputovao iz Ljubljane u Beograd.

Iako se po sletanju uputio ka zelenom kontrolnom prolazu namenjenom putnicima koji nemaju ništa da prijave za carinjenje, carinici su odlučili da detaljno pregledaju njegov prtljag rendgenom.

Tada su u ručnom prtljagu, osim ličnih stvari, pronašli potvrdu o povraćaju poreza i račun za sat marke “Audemars Piguet”, izdate i overene tog istog dana u Sloveniji, na ime pomenutog putnika.

Daljom kontrolom ustanovljeno je da se navedeni sat nalazi na putnikovoj ruci, a njegovo objašnjenje bilo je da nije znao da je potrebno da sat prijavi, jer je reč o poklonu koji je dobio od poslovnog partnera.

Na beogradskom aerodromu otkrivanje skupocenih satova u prtljagu putnika koji dolaze iz inostranstva nije retkost.

Poslednji takav slučaj dogodio se sredinom maja, kada je u prtljagu Novosađanke koja je doputovala letom iz Frankfurta otkriven luksuzni sat ”Hubolt Big Bang”, vredan preko 12.000 evra.

Uprava carina još jednom podseća domaće putnike da za svoje lične potrebe u Srbiju bez plaćanja dažbina mogu uneti robu u vrednosti do 100 evra, dok se predmeti čija vrednost prelazi navedeni iznos moraju prijaviti.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top