All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

MARKOVIĆ O INCIDENTU SA PREDSEDNIKOM SAD: Zbog ćuške od Trampa Crna Gora postala planetarno poznata

Crnogorski premijer Duško Marković izjavio je da je zahvalan predsedniku SAD Donaldu Trampu što ga je nedavno na sastanku NATO u Briselu, gurnuo probijajući se do generalnog sekretara Alijanse Jensa Stoltenberga.

U intervjuu portalu Politiko Marković kaže da je zahvaljujući tome Crna Gora postala planetarno poznata. Politiko primećjuje da je Tramp naleteo na jednu od najsimboličnijih mogućih meta – lidera male balkanske zemlje koja je na svoj sopstveni rizik odlučila da postane članica NATO-a, uprkos pritiscima Rusije i tome što je Tramp prvi predsednik SAD koji je od Drugog svetskog rata doveo u pitanje budućnost NATO-a.

Marković, međutim, kaže da je zahvalan u neku ruku za Trampovu reakciju i njegov potez koji je, kako kaže, postao planetarno poznat, pa celi svet sada zna za Crnu Goru.

“Pre ovog incidenta ja sam se sreo sa predsednikom Trampom, rukovali smo se, razgovarali, zahvalio sam mu na podršci SAD našoj zemlji. Taj incident nema nikakve veze direktno sa mnom kao premijerom Crne Gore jer sam ja bio u grupi lidera a Tramp je samo želeo da se približi Stoltenbergu i bude sa njim i to je bilo to”, precizirao je Marković.

 

Premijer Crne Gore je kazao da je većina medija okarakterisala Trampov potez kao guranje ali da je to za njega samo bezazleni incident.

 

“Zahvalan sam što se taj incident desio jer nas je učinilo poznatim. Učinio je Crnu Goru poznatom širom sveta”, rekao je Marković.

 

On je, odgovarajući na pitanje da li je zabrinut zbog ponašanja Rusije, kazao da njihovo ponašanje nije demokratsko. “Njihovo ponašanje nije u skladu sa civilizovanim političkim standardima ali nas neće omesti na našem putu”, rekao je Marković.

(Dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top