All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

Migrant napao ženu u Hrvatskoj: Bludničio nad njom u ulazu zgrade, spasile je komšije

Nesrećnu žrtvu u trenutku zločina davio je rukama, vukao za kosu, opalio joj šamar i pretio nožićem

Jezivi krici “Upomoć! Upomoć! Nemoj me silovati!” odzvanjali su na stepenicama, a potom i ulicom u novozagrebačkom naselju Dugave u nedelju oko 8:20 sati ujutro kada je, prema tvrdnjama svedoka, mladić uz pretnju skalpelom bludničio nad njemu nepoznatom 40-godišnjom ženom, inače radnicom jedne gradske službe.

Nesrećnu žrtvu u trenutku zločina davio je rukama, vukao za kosu, opalio joj šamar i pretio nožićem, a da li je u pitanju ciljani seksualni delikt ili je došlo do bludničenja nakon propale provale, nije poznato, piše Jutarnji.hr.

Hapšenje

Pohotnik je pokušao da pobegne, pa se izgubio u lavirintu ulica. Zahvaljujući brzoj reakciji komšija koji su alarmirali policiju, za manje od sat vremena u obližnjoj Gomboševoj ulici kod pekare Mlinar uhapšen je 27-godišnji mladić iz Avganistana, inače tražilac azila koji stanuje u hotelu Porin.

– Kroz san sam čula da neko vrišti na stepeništu, nakon čega su se vapaji usred bela dana preselili ispred zgrade. Koštunjavi mladić, u maskirnim pantalonama i sa nečim u ruci, vukao je za kosu mnogo jaču i višu ženu. Prvo sam pomislila da su to ljubavne nesuglasice, no odmah smo zvali policiju. Komšije su vikale: “Pusti je! Pusti!” a kad je napasnik video da se ulica uznemirila, počeo je da trči, a za njim i jedan komšija.

Žrtva je sela na pod i počela je da plače. Tresla se ko prut. Bila je van sebe. Vrat joj je od gušenja bio crven, a odeća prljava od zida na koji ju je pritiskao. Kad je došla Hitna pomoć dobila je injekciju za smirenje – rekla je za Jutarnji list jedna od komšinica koja je sa nevericom slušala ispovest napadnute žene.

Žrtva, koja inače ne stanuje u tom ulazu nego je tog jutra išla u sestrin unajmljeni stan da joj odnese neke namirnice, pretpostavlja da ju je bludnik pratio od autobuske stanice na kojoj je izašla, piše Jutarnji.hr.

U zgradi

– Nosila je dve torbe sa potrepštinama, a mladića je uočila tek na ulaznim vratima u zgradu. On je glumio da će pozvoniti, a kako je ona otključavala vrata, rekao joj je na engleskom da ide prijatelju u posetu. Pustila ga je unutra, a on ju je pratio po stepenicama.

Kad su došli na njen sprat, nije htela da mu da do znanja gde stanuje pa ga je upitala gde mu živi prijatelj. Rekao joj je da živi gore pa je ona čekala da se on pomeri, ali s obzirom na to da je stajao uporno na njenom spratu, ona je krenula nazad prema prizemlju, a on je pošao za njom. Došavši do kraja stepenica prema podrumu, uhvatio ju je za vrat i počeo je da je vuče ka dole.

Ona je vikala: “Nemoj me silovati! Imam decu!” misleći da će u njemu izazvati samilost. A kako ona nije prestajala da viče, stavio joj je svoju ruku na usta da je utiša dok joj je pretio nožićem. Ni sama ne zna kako se uspela da se oslobodi i da otrči prema ulaznim vratima zgrade, a nasilje se nastavilo i napolju gde ju je vukao za kosu i šamarao – opisao je drugi komšija

Bludne radnje

Iz MUP-a su potvrdili da su policajci sproveli istragu nad 27-godišnjim mladićem iz Avganistana za kojeg se sumnja da je počinio krivično delo bludnih radnji. Osumnjičeni je juče tokom dana, uz poseban izveštaj, predat pritvorskom nadzorniku. Tokom poslepodneva trebao je da bude ispitan od strane nadležnog državnog tužilaštva.

Nakon toga tužilaštvo treba da razmotri hoće li predložiti da mu se odredi istražni zatvor. Konačnu odluku o tome hoće li uhapšeni mladić završiti iza rešetaka remetinečkog zatvora trebao bi da donese sudija Županijskog suda u Zagrebu, piše Jutarnji.hr.

Iz MUP-a, inače, napominju da se beleži pad od 20 posto krivičnih dela protiv polne slobode, ali i da se, kao glavni akteri takvih (ne)dela, najmanje pojavljuju stranci, a u šta spadaju i tražioci azila.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top