All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

Politika ostala u Kremlju, Rusi i dalje vole Crnu Goru

Ko drugome jamu kopa, sam u nju pada, kaže poslovica, a na primjeru pokazuju ruski mediji koji su posle niza negativnih tekstova o Crnoj Gori priznali da naša država i ove godine ima uspješnu turističku sezonu. Zanimljivo, potvrdili su i informaciju da ruskih turista nije manje u Crnoj Gori nego ranije, već smatraju da je taj broj na istom nivou kao prethodne godine.

Specijalizovani portal iz oblasti turizma “Turprom” (turprom.ru), objavio je tekst o ovogodišnjoj sezoni u Crnoj Gori, u kojem je istaknuto da naša država i pored člasnstva u NATO nije izgubila turiste sa ruskog tržišta.

“Nacionalna turistička organizacija saopštila je da u Crnoj Gori boravilo 14 odsto više turista iz Rusije nego lani. Stručnjaci iz oblasti turizma iz Rusije kažu da je cifra o rastu donekle pretjerana, te da je na nivou od prošle godine. Međutim i taj rezultat je uspjeh, pogotovo imajući u vidu negativnosti koje je Crna Gora dobila učlanjenjem u NATO”, navedeno je u tekstu “Turprom-a”.

U Nacionalnoj turističkoj organizaciji Crne Gore su nedavno kazali da je od početka godine evidentan porast broja turista i ostvarenih noćenja u odnosu na prethodnu godinu.

“Posebno nas raduje činjenica da smo imali više nego uspješnu predsezonu, ali i to što tokom glavne sezone bilježimo pozitivne rezultate. Za prvih šest mjeseci u Crnoj Gori je u kolektivnom smještaju boravilo blizu 349.000 turista (18 odsto više), a ostvareno je skoro 1.212.000 noćenja, oko 15 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine”, saopštili su u NTO Crne Gore.

Kada je riječ o ruskom tržištu, prema zvaničnim statističkim podacima NTO u hotelskom smještaju tokom prvih šest mjeseci 2017. godine boravilo je blizu 30.000 turista iz Rusije što je za oko 14 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine.

“Broj ostvarenih noćenja turista iz Rusije u hotelskom smještaju je i više nego učetvorostručen, oni su za prvih šest mjeseci ostvarili više od 179.000 noćenja”, objasnili su u NTO.

Doputovalo 13.000 gostiju iz Rusije

Tokom prethodna dva mjeseca, prema podacima Aerodrom Tivat, bilježi se prosječan rast prometa putnika sa ovog tržišta do 22 odsto i rast prometa aviona do 20 odsto. Samo tokom početka mjeseca na Aerodrom Tivat doputovalo je 13.000 putnika iz Rusije, što je 15 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine, a obavljeno je 68 rotacija što je za 16 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine.

(Dijaspora.news/dnevne novine)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top