All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

METEOROLOZI NAJAVLJUJU HAOS NA BALKANU: Stiže “GABOR”, ponavlja se februar 2012. godine?!

Meterolozi najavljuju nova zahlađenja na Balkanu.

– Jutrošnje prognoze su ublažile očekivana zahlađenja, dok su nalazi oko podne aktualizovali dolazak jačeg zimskog prodora u prvoj polovini 2. meseca. Ipak, mislim da ovi nalazi preteruju u hladnoći, ne verujem da će prognoze ostati na ovome, iako se nikad ne zna! Priželjkujemo i očekujemo još promena u prognozama – navodi prof. Zoran Zadro, nezavisni meterolog iz Mostara.

On je naveo da ova situacija ima sličnosti i s 2012. godinom i ciklonom Gabor.

U februaru 2012. godine desilo se nešto što je ostalo upisano u anale meteorologije u našim krajevima. Spomenuti ciklon Gabor doneo je takve snežne padavine kakve su bile nezapamćene.

Podsetimo, u Srbiji je čak u 27 opština ili više bilo proglašeno vanredno stanje. Slično je bilo u Crnoj Gori.  Tog 4. februara 2012. godine, nakon što je sneg počeo padati noć pre, velike snežne padavine okovale su i veći deo Bosne i Hercegovine. U Hrvatskoj, sneg je zabeleo i obalu.

Obustavljena je nastava, saobraćaj u većini gradova od ranih jutarnjih sati bio je blokiran,u nisu radili tramvaji, trolejbusi, autobusi… Širom Balkana građani su tada ostali zavejani u vozilima i autobusima.

dijaspora.news/espreso

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top