All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

MARIJI SU ODUZELI DETE U CENTRU ZA SOCIJALNI RAD: Plašim se da mi je nikada neće vratiti (FOTO/VIDEO)

– Ja ne mogu da ostvarim ni jedno pravo. Oni su mi dete oduzeli i ja ne verujem da će oni nju ikad meni da vrate – izjavila je majka deteta, Marija Šutulović.

U Centru za socijalni rad u Boru 32-godišnjoj Mariji Šutulović, kliničkom psihologu, oduzeto je dete.

Otac je po presudi imao pravo da viđa dete vikendom i svakog ponedeljka. Presuda nije izvršavana zato što on nju nije tražio, a ja sam optužena da joj nisam dozvoljavala da se viđa sa njim. Nakon predloga za izvršenje dolazio je sa izvršiteljima kući. Dete je odbijalo da pođe – kaže za “RTV Bor” vidno potresena majka.

U međuvremenu, sud mu je izrekao zabranu da prilazi Mariji.

– Onda su me naterali da dete dovodim u Centar. Ja sam na to pristala i prošlo viđenje je proteklo u najboljem redu. Danas kada sam dovela dete na ponovno viđanje došlo je do rasprave sa socijalnom radnicom i Centar je doneo hitnu meru da mi se dete oduzme, pod optužbom da ja vršim nasilje nad detetom. Ja ne mogu da ostvarim ni jedno pravo. Oni su mi dete oduzeli i ja ne verujem da će oni nju ikad meni da vrate – dodaje Marija Šutulović.

Printskrin: Youtube/Radio televizija Bor (“Štampa, radio i film” d.o.o.)

U Centru za socijalni rad u Boru tvrde da je postupak sproveden po zakonu i da je dete iz primarne izmešteno u drugu porodicu u cilju njegove zaštite.

– Centar je već u dužem periodu radio sa roditeljima i pokušavao da preduzme mere zaštitite deteta. Izvršena je ozbiljna procena kada je doneta odluka izdvajanja deteta radi zaštite i obezbeđivanja dobrih uslova za njegov razvoj. U daljem periodu radićemo sa roditeljima i pružati im svu moguću podršku kako bi uspostavili roditeljske funkcije i mogli da preuzmu brigu o detetu – kaže direktor Centra za socijalni rad u Boru, Mirjana Mitrović.

Printskrin: Youtube/Radio televizija Bor (“Štampa, radio i film” d.o.o.)

Dete će prema rečima Mirjane Mitrović biti vraćeno u primarnu porodicu čim se stvore uslovi za njegovo bezbedno okruženje.

Pogledajte video:

 

(Dijaspora.news/ Izvor: RTV Bor)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top