All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

Manijak kod Tuzle danima progonio devojčicu: Roditelji mu napravili sačekušu pošto policija nije mogla da ga uhvati

Zbog velikog pritiska, stresa i trauma koje je devojčica proživljavala poslednjih sedmica, porodica je odlučila nekako da “navuče” manijaka, ne bi li došli do potpunih informacija o njegovom vozilu ili njemu

Muškarac koji je od sredine juna ove godine u nekoliko navrata presretao 16-godišnju devojčicu na području tuzlanskog naselja Simin Han, priveden je juče nakon što mu je porodica maloletnice napravila “sačekušu”.

Potvrdio je ovo za Faktor H. H., otac devojčice. Naime, kako je ogorčeni otac ranije ispričao, nepoznati muškarac je njegovu 16-godišnju ćerku nekoliko puta presretao automobilom, te vičući na nju i psujući joj pokušao je naterati da uđe u njegovo vozilo. Porodica je je svaki put sve prijavljivala policiji, manijak nije bio uhvaćen, a devojčica i cela porodica su živeli u strahu, prenosi Faktor.ba.

Prema očevim rečima, zbog velikog pritiska, stresa i trauma koje je devojčica proživljavala poslednjih sedmica, porodica je odlučila nekako da “navuče” manijaka, ne bi li došli do potpunih informacija o njegovom vozilu ili njemu. Budući da su se incidenti dešavali najčešće u poslepodnevnim satima, zaključili su da “presretač” najverovatnije radi negde u blizini ili se tim putem vraća kući s posla.

Tako je devojčica u utorak popodne sa svojom majkom prošetala magistralnim putem Tuzla-Kalesija, od svoje kuće do bratove koja je udaljena oko kilometar.

– U povratku kući su šetale trotoarom uz magistralni put i razgledale okolo, ne bi li ga slučajno videle i pozvale policiju. Nakon nekih 250 metara hoda, ćerka je vrisnula, počela da viče: “Mama, eno ga!”, pomodrila su joj usta i počela se gubiti. Supruga je odmah shvatila šta je u pitanju, a on je automobilom nakratko stao prekoputa njih, video da ćerka nije sama i nastavio da vozi – ispričao je ogorčeni otac za Faktor.

Prema njegovim rečima, supruga je odmah potrčala za njim kako bi bolje videla automobil, a potom telefonom pozvala njega i policiju. Otac je, kako je kazao, odmah istrčao iz kuće i zaputio se prema magistali, ali je zakasnio i muškarac se već odvezao dalje.

– Policija je odmah došla. U poslednje vreme su, koliko znam, zaista mnogo radili na slučaju, tražili ga i mojoj ćerki donosili fotografije kako bi ga prepoznala, ali na njima nije bilo tog čoveka. Ujutro rano sam opet otišao u policiju i komandir PS Istok Slavinovići je dao nove predloge šta da rade. Dosad je bio problem i to što nismo sa sigurnošću znali tačnu marku i boju vozila. Sad je i supruga videla automobil, kao i lice vozača, pa je bilo lakše prepoznati ga – kazao je otac.

On je dodao da je porodica sutradan odlučila da isto uradi, te su popodne supruga i ćerka otišle da prošetaju istim putem, a on i sin su seli u automobil i vozili blizu njih.

– Na samom izlazu sa magistralnog puta Tuzla – Kalesija videli smo sumnjiv automobil. Poslednji broj na tablicama se nije poklapao sa onim koji je ćerka zapamtila, dok ostali jesu i unutra je bio ćelav vozač sa još jednom osobom. Pratili smo ga i taj automobil sam uspeo dvaput uslikati. Istog trena sam otišao u policiju, gde sam predao fotografije i dao izjavu, a policajci su odmah reagovali – rekao je otac.

Prema njegovim rečima, muškarac za kojeg se sumnja da je presretao njegovu ćerku je juče uhapšen i priveden u policiju. On je, navodno, policajcima i priznao da je pratio devojčicu i pozivao je da uđe u njegovo vozilo.

– Strah me samo da ga neće pustiti na slobodu i ovo sve okarakterisati kao ništa. Moje dete je sada u tolikom strahu da se na svaki zvuk automobila trza – kazao je.

U MUP Tuzlanskog kantona nisu mogli potvrditi informaciju o hapšenju muškarca, ali ni demantovati, te su kazali da se radi na slučaju i da će informacije za javnost imati sutra, piše Faktor.

(Dijaspora.news/faktor.ba)

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top