All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

Majke Srebrenice nezadovoljne: Sramna odluka suda u Hagu, svu odgovornost su prebacili na Srbe

“Molićemo dragog Alaha da ih kazni. Danas su se pravo i pravda u Hagu osramotili”

Majke Srebrenice nezadovoljne su presudom suda u Hagu kojom je Holandija delimično kriva za smrt 300 muslimana u tom gradu tokom poslednjeg rata i smatraju da je tom presudom sva odgovornost prebačena na Srbe.

Predsednica Udruženja “Majke enklava Srebrenica i Žepa” Munira Subašić je za reginalnu N1 tv rekla da je drugostepena presuda Okružnog suda u Hagu sramna jer je sva odgovornost za ono što se dogodilo u Srebrenici, prebačena na Srbe.

– Ovo je danas sramna presuda, svu odgovornost su prebacili na Srbe i rekli su da su oni počinili genocid i da ništa nisu mogli učiniti. Ipak mi smo majke pobednice, nisu se mogli oprati, 30 posto su odgovorni, to će biti zabeleženo, biće zabeleženo da su ih majke tužile i neka nas nose na duši – rekla je ona.

Poručila je da im Majke Srebrenice neće oprostiti.

– Molićemo dragog Alaha da ih kazni. Danas su se pravo i pravda u Hagu osramotili. Danas su pokazali da zato što smo mi muslimani, nismo mogli doći do istine i pravde – kazala je ona.

Odluka Haškog žalbenog suda podržala je odluku iz 2014. prema kojoj su holandski mirovnjaci trebalo da znaju da će muškarci koji su tražili utočište u njihovoj bazi u Potočarima biti ubijeni od vojske bosanskih Srba ukoliko ih nateraju da napuste bazu, kao što se i dogodilo.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top