All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

Majka i ćerka poginule vraćajući se iz posete ocu u bolnici: “Milion puta su prošle tim putem”

Studentkinja Dijana Stanaćev (21) iz Novog Miloševa, njena majka Etelka (46) i Dijanin stric Radovan (53) stradali su sinoć u saobraćajnoj nesreći vraćajući se iz Zrenjanina, gde su bili u poseti Dijaninom ocu Lazaru (55), koji se nalazi na lečenju u zrenjaninskoj bolnici.

 Dijana je iz Novog Sada za vikend došla kući kako bi posetila oca u bolnici. Poginuli su na nadomak kuće, vraćajući se iz bolničke posete.
 Nesreća se dogodila kada se njihov „golf 2“ , koji vozio je Radovan, na dva kilometra od Bašaida kod Kikinde, na tzv. topolskoj raskrsnici, direktno sudario sa džipom „tojota“ kojim je upravljao R.O. (59) iz Inđije.
Dijana Stanaćev

Foto: InstagramDijana Stanaćev

Majka i ćerka poginule su na licu mesta, dok je Radovan preminuo dok ga je ekipa kikindske Hitne službe prevozila u bolnicu.

– Uzrok nesreće je neustupanje prvenstva prolaza, jer je „golf“ dolazio iz pravca Zrenjanina, ali je na raskrsnici za Novo Miloševo, kod mesta Vincaid, skrenuo levo, da bi se uključio na sporedni put, a nije ustupio prvenstvo prolaza automobilu koji je glavnim putem dolazio iz suprotnog smera, iz pravca Kikinde – saznali smo od istražnih organa.

Porodična kuća nastradalih

Foto: R. Šegrt / RAS SrbijaPorodična kuća nastradalih

Članovi porodice Stanaćev iz Novog Miloševa u opštini Novi Bečej, od šoka ne mogu da dođu sebi. Kristina Stanaćev (23), koja je izgubila majku, sestru i strica, dok joj je otac u bolnici treba da pripremi sahranu, boreći se istovremeno za život bake kojoj je pozlilo nakon što je čula tragičnu, pa su u kući bili lekari.

Na kući još nije istaknuta čitulja, jer je u oktobru preminula Lazarova majka Melanija. Sada će se na kapiji naći i čitulje za Etelku i Dijanu.

– Svi smo u šoku. Laza je desetak dana u bolnici. Imao je tešku operaciju i bio je došao kući. Međutim, ovde mu je pozlilo, pa je ponovo otišao u bolnicu. Njih troje su juče otišli da ga posete i kada su se vraćali dogodila se tragedija o kojoj niko ništa ne zna. Najviše smo saznali iz medija – rekli su nam potreseni rođaci i prijatelji porodice Lazar Stanaćeva, koji je izgubio suprugu i ćerku.

Automobil u kom su poginule majka i ćerka

Foto: R. Šegrt / RAS SrbijaAutomobil u kom su poginule majka i ćerka

U šoku su i supruga, sin i snaha Radovana Stanaćeva, kojem su kikindski lekari uradili reanimaciju, ali je on preminuo na putu za kikindsku bolnicu.

– Znamo samo da su oko 16,15 sati krenuli iz Zrenjanina. Radovan nikada nije vozio brzo i očekivala sam da će stići za oko sat vremena. Ali kad ih nije bilo, već sam se bila zabrinula. Malo kasnije smo čuli šta se dogodilo, ali niko od nas ne može da objasni i zna kako je to bilo. Oko pola osam smo bili u bolnici i tamo su mi najpre rekli da je poginuo Radovan, a onda posle da je još jedno, pa kasnije i za treće. Šta nas je zadesilo – jadala nam se Radovana supruga, koju svi u selu zovu Beba.

– Milion puta je prošao tim putem, jer smo za Zrenjanin skoro uvek išli preko Bašaida, a retko kad preko Novog Bečeja. Put mu je poznat. A sad poginuše na tom putu – u neverici je pričala Beba Stanaćev, žaleći još više porodicu svog devera.

Nastradali Radovan Stanaćev

Foto: R. Šegrt / RAS SrbijaNastradali Radovan Stanaćev

U obe kuće Stanaćevih, iza otvorenih kapija, juče su vladali šok i neverica. Tela stradalih još nisu preuzeta, a sahrana će, najverovatnije, biti u sredu.

Raskrsnica na kojoj se dogodila nesreća udaljena je od Bašaida prema Kikindi oko dva kilometra. Zasad nikome nije jasno kako Radovan nije video automobil koji mu je dolazio u susret, pa je „golfom“ skrenuo u levo, za Novo Miloševo, što je bilo tragično za njega i njegove rođake.

Etelka Stanaćev

Foto: InstagramEtelka Stanaćev

Prošle godine kod Bašaida poginule četiri osobe

Još jedna stravična saobraćajna nesreća dogodila se na drugoj raskrsnici u Bašaidu, u maju prošle godine, jada su u automobilu, koji se takođe sudario sa džopom poginule medicinske sestre iz Zrenjanina, Cvetana Adamov (28) i Dragica Felbab (30). One su živote izgubile u automobilu „ford fiesta“ kada je na njih naleteo džip stranih registarskih oznaka kojim je upravljao N.Z. (33) iz Beograda. Ova tragedija dogodila se na raskrsnici za Tordu, jer džip nije stao da propusti vozilo koje se kretalo glavnim magistralnim putem.

Početkom juna, na oko dva kilometra na izlazu iz Bašaida prema Melencima, odnosno Zrenjaninu poginuo je Đorđe Adamov (33) iz Kikinde. Vozeći „opel astru“ on se sudario sa kamionom koji je imao prikolicu. Automobil i kamion kretali su se u suprotnim pravcima.

Na poljskom putu između Bašaida i Torde poginuo je Balint Bajin (52) iz Kikinde. On je pao sa traktorske prikolice, a preko njega je prešala druga prikolica koja je bila priključena na traktor.

Dijaspora.news/Blic.rs

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top