All for Joomla All for Webmasters
hronika

MAFIJA NE PRAŠTA: Crnogorac Željko Bulatović overen zbog sina?

Istražitelji sumnjaju da je motiv ubistva Željka Bulatovića (55) osveta njegovom sinu Aleksandru, kom se sudi zbog sumnje da je pre tri godine počinio mafijaško ubistvo u Sarajevu

Ubica koji je u ponedeljak likvidirao Crnogorca Željka Bulatovića (55) u Novom Sadu, ovim smaknućem je najverovatnije želeo da pošalje poruku njegovom sinu Aleksandru, kome se sudi zbog ubistva Miroslava Lazarevića u Sarajevu, pokazala je dosadašnja istraga.

Prema rečima našeg izvora, mlađem Bulatoviću se u Banjaluci sudi zbog mafijaškog ubistva iz 2016, a on je baš u ponedeljak, nekoliko sati pre očevog ubistva, izneo završne reči u ponovljenom postupku.

Više pravaca

– Sumnja se da je motiv ubistva u Novom Sadu opomena Aleksandru Bulatoviću, koji je optužen da je pre tri godine sa Sašom Vidovićem u Istočnom Sarajevu ubio Miroslava Lazarevića, koji je navodno bio član auto-mafije. Aleksandar je negirao navode optužnice. Međutim, kriminalna grupa čiji je Lazarević navodno bio član ne prašta i Bulatovićev otac je zbog toga najverovatnije platio glavom – kaže izvor iz istrage i dodaje da je Aleksandar Bulatović, koji se nalazi u pritvoru u Bosni, juče obavešten da mu je otac likvidiran.

 

uviđaj

 

Iako je jedan pravac istrage usmeren ka krvnoj mafijaškoj osveti, ne isključuje se ni mogućnost da je sam Željko upao u nelegalne poslove. Istražitelji proveravaju i treću verziju likvidacije, koja vodi ka ratu dva zavađena klana – kavačkog i škaljarskog.

– Saša Vidović dovođen je u vezu sa škaljarskim klanom, a navodno je njegovo ime dovođeno u vezu i sa ubistvom navijača Partizana Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi. Ne isključuje se mogućnost da je i Aleksandar Bulatović bio blizak škaljarskom klanu – kaže sagovornik Kurira.

Surova likvidacija Željka Bulatovića desila se oko 22 sata u novosadskom Novom naselju.

– On je kobne večeri bio u kafiću. Kada je krenuo ka iznajmljenom stanu, svratio je do prodavnice, kupio hleb i krenuo ka zgradi. Tada je iz mraka iskočio ubica i ispalio mu metak direktno u čelo. Zatim je ispalio još dva hica, od kojih je jedan pogodio žrtvu – kaže izvor.

Imao novac i pasoš

Očevici kažu da su videli muškarca, obučenog u crno, sa kapuljačom, kako se ubrzanim hodom udaljava iz Ulice braće Dronjak.

 

ubijeni Bulatović

 

– Bukvalno sam naleteo na njega, umalo da se sudarimo. Video sam da je u crnom, da ima kapuljaču. Glava mu je bila spuštena – ispričao je komšija.

Inače, ubijeni je donedavno živeo u Banjaluci, gde mu i sada živi bivša supruga.

– Pre nekoliko meseci je započeo život sa nevenčanom ženom u Novom Sadu. Radio je u firmi za civilnu zaštitu u Banjaluci, a namera mu je bila da otvori špediciju u Novom Sadu – kaže izvor.

U trenutku ubistva Željko Bulatović navodno je imao veću sumu novca i pasoš.
– Proverava se da li je dobijao pretnje i da li je znao šta mu se sprema, pa je eventualno planirao da se skloni i iz Srbije – kaže sagovornik.

Ukleta ulica
PETO UBISTVO U BRAĆE DRONJAK

Ulica braće Dronjak, koja je duga svega 50 metara, mogla bi uskoro promeniti naziv u ukletu ulicu, komentarisali su juče njeni žitelji. Naime, ovo je peto ubistvo koje se dogodilo baš u ovoj ulici.
– Žićo Miljušković je ovde ubijen iz snajpera 1994. godine. Nakon toga, u februaru 2015, malo dalje od mesta gde je preksinoć likvidiran Crnogorac, ubijen je bračni par Opačić – Nenad, vođa veterničkog klana, i Jasmina. U oktobru prošle godine žurka u iznajmljenom stanu okončana je tragedijom. U stanu na osmom spratu nožem je usmrćen Stefan S. (23) – ispričali su frapirani stanari.

Presuda sinu u petak
NISAM KRIV, ŽAO MI JE LAZAREVIĆA

Aleksandar Bulatović, sin ubijenog Željka, u petak očekuje presudu zbog ubistva Miroslava Lazarevića u Istočnom Sarajevu, za koje je optužen zajedno sa Sašom Vidovićem. Aleksandar je u prvostepenom postupku bio osuđen na 19 godina zbog mafijaškog ubistva, ali je ta presuda ukinuta i sada očekuje novu presudu. Lazarević je izrešetan sa 24 metka u oktobru 2016. Bulatović je tokom iznošenja završnih reči, ali i čitavog postupka, tvrdio da je nevin, kao i da mu je žao što je Miroslav Lazarević ubijen.
– Ničim nisam doprineo njegovoj smrti. Već tri godine sam zatočenik optužnice – kazao je Bulatović pred banjalučkim sudom i dodao da je bio u dobrim odnosima s ubijenim.

ČINJENICE

Ubica u crnom čekao Bulatovića ispred zgrade
Kada se žrtva pojavila, ispalio mu metak u čelo
Napadač se brzim hodom udaljio s mesta zločina

 

 

Dijaspora.news/(Kurir.rs/ S. Stojanović-J.Ivić/ Foto: S.Stojanović, Kurir)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top