All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Kosovo je regrutna zona za teroriste: Tamo je raj za ISIS kasape, a od njih drhti Evropa!

Muhadžeri je bio samo jedan od mnogobrojnih albanskih terorista, celo Kosovo je regrutna zona za teroriste i velika opasnost za Evropu

Daleko od toga da je Lavdrim Muhadžeri bio jedini borac ISIS-a sa Kosova, ali svakako je bio među najbrutalnijim. Na njegovu krvavu karijeru tačku je stavila ruska vojska u junu ove godine. Ceo slučaj je ponovo vratio u žižu temu da Kosovo ima najveći broj pripadnika Islamske države po glavi stanovnika.

Nedavno je i komandant KFOR-a na KiM, general Đovani Fungo izjavio da je veoma zabrinjavajuća činjenica da je čak 366 islamističkih boraca sa tog prostora otišlo da se bori za teroriste.

– Kosovo je regrutna zona za ISIS i rizik za Evropu. Novac za regrutovanje stiže iz arapskih zemalja i služi da se identifikuju mladi ljudi koji su već donekle radikalizovani i onda se oni šalju dalje, u Saudijsku Arabiju. Kada se vrate kući, traže druge mlade ljude i postupak se ponavlja. Iskreno, to je velika opasnost za Evropu, a kada uzmete u obzir da je Balkan i centar za trgovinu oružjem i da samo na Kosovu ima više od 150.000 nelegalnog oružja, to je doovljan razlog za brigu – rekao je nedavno general Fango za italijanske medije, prenosi Alo.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top