All for Joomla All for Webmasters
hronika

KO JE BIZNISMEN UBICA SA VIDIKOVCA Ubio trojicu u svojoj kancelariji, pobegao, proputovao pola sveta, na suđenju tvrdio da je pucao “RAZJARENI CRNOGORAC”

Biznismen Branislav Sekulović (57) iz Sutomora, vlasnik firme “S kompani” sa sedištem u Beogradu, osuđen je danas prvostepenom presudom na 35 godina zatvora zbog ubistva trojice muškaraca 2007. godine u svojoj kancelariji. Sekulović se dugi niz godina bavio građevinom, odnosno izgradnjom i prodajom stanova, ali i izradom aluminijumske stolarije. Tokom godina postao je uspešan biznismen, ali je njegov sunovrat počeo kada se redom zadužio za velike sume novca – i od zelenaša i od banaka.

Zločin za koji je osuđen i zbog kog je za njim bila raspisana i međunarodna poternica dogodio se 2007. godine kada si u njegovoj kancelariji u firmi “S kompani” na Ibarskoj magistrali kod Vidikovca radnici jednog jutra pronašli tri beživotna tela. To su bili Vladimir Samardžić zvani Globus (29), Dušan Pejović (24) i Darko Živanović (22).

 

Vladimir Samardžić

Vladimir Samardžić

Kako se sumnja, Sekulović je pomenutu trojku ubio zbog velikih dugova u koje je ušao. Od Živanovića, koji je važio za “opasnog momka” koji je davao pozajmice sa zelenaškim kamatama, u više navrata je navodno pozajmljivao po 50.000 evra, a od Samardžića jedanput 25.000 dolara.

Pretpostavlja se da je Sekulović od zelenaša te godine poznajmio ukupno oko 100.000 evra, a od jedne poznate banke 500.000. Osumnjičeni biznismen je takođe sa zelenašima potpisao ugovor kojim im garantuje da će, ukoliko ne bude mogao da vrati novac, dobiti dva stana.

 

Branislav Sekulović

Branislav Sekulović

Tvrdio da je žrtve ubio Crnogorac

Na jednom od ročišta tokom suđenja za ubistvo, Sekulović je tvrdio da je dugove uspevao da vraća redovno, jer je njegova firma dobro poslovala, ostvarujući prihod od četiri miliona godišnje. Takođe, tvrdio je i da je pomenutu trojku zapravo ubio izvesni Crnogorac, saradnik njegove firme, čije se ime plaši da otkrije, jer se navodno radi o osobi koja iza sebe ima više ubistava u Crnoj Gori i inostranstvu.

 

FOTO: PINK / ARHIVA

 

Braneći se, Sekulović je tvrdilo da je sve krenulo nizbrdo kada je kupio jednu halu.

– Ispostavilo se da me je vlasnik prevario i izgubio sam 400.000 evra. Crnogorcu sam prodao nekoliko stanova i uzeo sam 140.000 evra. Javio se posle i rekao da se ipak predomislio, zahtevajući 210.000 evra, sa zaradom koju je on zamislio. Tad sam saznao da je to čovek koji ima iza sebe ubistvo u Crnoj Gori i nekoliko njih u inostranstvu. Odmah sam počeo da mu vraćam novac – rekao je Sekulović na ročištu.

Uz to, Sekulović je ispričao da ga je Živanović pozvao dva dana pre ubistva zahtevajući od njega novac, 80.000 evra. Navodno ga je Sekulović zamolio da sačeka 27. septembar kada bi mogao da mu 50.000 dinara, a ostalih 30.000 naknadno.

– Zamolio sam ga i da raskinemo ugovor za stan koji je bio garancija za dug. Pošto je trebalo Crnogorcu da vratim novac, Žika je rekao da ga baš briga za njega – rekao je Sekulović.

Tvrdio da se “ubica sakrio” pa osuo paljbu na žrtve

Navodno, kobnog dana je Crnogorac došao u Sekulićevu kancelariju. Kada je saznao da dolaze i trojica zelenaša, sakrio se u kancelariju da bi čuo o čemu razgovaraju. Trojka ga je navodno psovala i govorila o njemu ružne stvari, zbog čega je razjareni Crnogorac upao u kancelariju u navodno osuo paljbu na Živkovića, Samardžića i Pejovića.

Nakon krvavog pira, ispričao je Sekulović, prislonio je i njemu pištolj na glavu i pitao ga šta će sa njim. Posle Sekulovićevog preklinjanja, izvesni Crnogorac ga je stavio u automobil i izbacio u Žarkovu, uz to rekavši da bi mu bilo bolje da nestane iz zemlje.

To je Sekulović i uradio.

Proputovao pola sveta s lažnim pasošem

Dok ga je srpska policija potraživala zbog sumnje da je upleten u trostruko ubistvo, Sekulović je radio na tome da nabavi fasifikovani pasoš. U tome uspeva u Banjaluci i daje se u beg sa lažnim identitetom.

Uhapšen je na granici BiH sa Hrvatskom, kada je policija utvrdila da poseduje pasoš koji je falsifikovan na ime Mario Trivan, sa njegovom fotografijom.

– Koristio je pasoš na ime Trivana koji je državljanin BiH poreklom iz Gradiške, ali koji živi u Australiji. Njegov identitet ukraden je 2013. godine. Čim se saznalo za krađu ovog identiteta, taj pasoš je stavljen u sve policijske baze. Pregledom pasoša utvrđeno je da je boravio u Rusiji, Ukrajini i Belorusiji, a kod njega je pronađeno i oko 7.000 konvertibilnih maraka – kazao je ranije naš izvor u MUP-u RS.

17 puta prodao isti stan

Da je Sekulović prljavo poslovao dokazuje i istraga koja se vodila paralelno sa istragom zbog ubistava. Navodno je protiv Sekulovića podneto više krivičnih prijava zbog prevara u vezi sa preprodajom stanova na Vidikovcu, a kako su tada prenosili beogradski mediji, jedan stan je prodao čak 17 puta.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top