All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Kinezi poludeli za Srbijom: Kreće invazija turista, jer im ne treba viza

Od kad je Srbija ukinula vize za turiste iz Kine, ukupan porast broja kineskih turista je 102 odsto u odnosu na isti period prošle godine

Srbija je prva zemlja Centralne i Istočne Evrope sa bezviznim režimom za kineske turiste, što je izazvalo veoma pozitivnu reakciju i privuklo više od 100 organizatora putovanja i predstavnika kineske privrede na radionicu Turističke organizacije Srbije (TOS) danas u Pekingu.

Pre početka radionice, direktorka TOS-a Marija Labović predstavila je Srbiju kao destinaciju, a njeno izlaganje je izazvalo veliko interesovanje značajnih kineskih medija sa milionskim tiražima, kao što su Global Times, China Daily i Traveler Magazine, koji su s njom napravili intervjue, saopšteno je iz TOS-a.

Labović je takođe imala intervju za kinesku nacionalnu televiziju ČTV, koja je ujedno snimila ceo događaj.

Od kad je Srbija ukinula vize za turiste iz Kine, ukupan porast broja kineskih turista je 102 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Nakon uspešne radionice, TOS će predstaviti i promovisati turizam Srbije na velikom turističkom sajmu “COTTM“ (China Outbound Travel&Tourism Market) u Pekingu, koji će se održati od 29. do 31. marta 2017. godine.

Na zajedničkom štandu TOS-a sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore, pod zajedničkim sloganom “Wild Soul of Europe“, predstaviće se i Turistička organizacija Vojvodine, Atomska Banja, kao i agencije iz Srbije, Vivaldi Group, EuroJet, Magelan, R Tours i Glob Metropoliten tours, navodi se u saopštenju.

(Dijaspora/news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top