All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

SREDNJOŠKOLKA ZAPALILA BIH: Da možete deci bi dali puške da se ubijaju, ali VAŠE VREME JE PROŠLO

Učenica drugog razreda Srednje strukovne škole “Jajce” Kristina Sivonjić napisala je pismo zbog kog bi svako trebalo duboko da se zamisli.

Portal “Jajce-online” objavio je tekst koji prenosimo u celosti.

“Dobro došli u BiH. U državu punu nacionalizma. Dobro došli u državu u kojoj ljude dele na Hrvate, Srbe i Bošnjake, na katolike, pravoslavce i muslimane.

Dobro došli u državu gde decu od 7-8 godina okreću jedne protiv drugih, odmah im na početku zabrane da se druže sa svojim vršnjakom druge vere. Dobro došli u državu, gde stariji pune deci glavu o nečemu što nisu ni proživeli. Deca od malih nogu nauče da trebaju mrzeti nekog druge vere, nacije, a ni sam ne zna zašto?

Mi deca živimo u jednoj bajci u kojoj nije bitno kako se zoveš, u šta veruješ i kojem bogu se moliš. Ali zato imamo svoje odrasle: očeve, majke, dedove, bake… koji nas plaše raznim čudima, i svakoj bajci naude. Mi međusobno gradimo prijateljstva koja NACIONALISTI žele srušiti govoreći: “Nismo se mi pre 20 godina ubijali da bi nam se deca danas družila ili ne daj Bože u školu zajedno išla”.

Bravo! Baš ste neki uzor! Mislim, da možete, sada bi nam svima dali noževe i puške da se poubijamo, kao vi pre 20 godina. Ali vidite i sami da vam ne ide. Vi koji govorite da ste ovaj, onaj, uvek bolji i važniji od onih drugih, kome to govorite!? To što ste vi zadržite za sebe. Molite se Bogu kojem hoćete, u kog verujete, ali poštujte tuđe. Zašto komplikujete stvari, koje su zapravo jako jednostavne?

Nas omladinu, decu, žele podeliti ljudi kojima je vreme i umreti. Koji su jednom nogom u grobu. Pa narode, bolje bi bilo da svoje staračke dane provedete u miru, a ne u razmišljanju kako da pokvarite budućnost BiH. Vaše vreme je prošlo. Vi ste samo sena, koja prati nas mlade. Gospodo, zaboravljate da svet ostaje na mladima, a vi sad dobro gledajte šta ćete učiniti po tom pitanju? Vi ćete kad tad umreti, a mi ćemo i dalje ostati zajedno…”

(Dijaspora.news/E.P.K.)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top