All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Kako je najveći srpski bos iz podzemlja devedesetih branio Žarka Lauševića: Zar je trebalo da ga siluju, pa da onda puca iz pištolja?

Iako se o njemu najmanje pisalo i govorilo, bio je jedan od najintrigantnijih začetnika ozbiljne mafije u Srbiji

Darko Ašanin, prvi srpski bos, koji je bio ključna karika u angažovanju kriminalaca za akcije državne bezbednosti u inostranstvu, jednom prilikom stao je čvrsto na stranu Žarka Lauševića, koji je zbog dvostrukog ubistva osuđen na 15 godina zatvora.

Šta je trebalo, da pusti da ga siluju da bi potegao pištolj? Nije mi jasno kad se na ulici pojavilo toliko psihopata. Svi mi znamo da toga ranije nije bilo – rekao je Ašanin nakon presude Lauševiću.

– Za mlađe je izbor bio otići na ratište, pobeći iz zemlje, ili ratovati ovuda po gradu. Da pozajme negde pištolj, zakače ga za kaiš, pokušavaju da budu nešto za šta sami znaju da ne mogu postati. Psihopata, koje su radile ovakve stvari kao što je Lauševiću urađeno, toga nije bilo – dodao je srpski bos.

Iako se o njemu najmanje pisalo i govorilo, Darko Ašanin je jedan od najintrigantnijih začetnika ozbiljne mafije u Srbiji.

 

Ubijen je 30. juna 1998. hicima ispaljenim iz automatskog oružja, navodno iz snajpera, što nikad nije zvanično potvrđeno. Počinilac nije otkriven, niti je istraga zločina zavredela interesovanje javnosti kakvo je bilo uobičajeno u sličnim slučajevima.

Iznenađujuće, pogotovo zbog statusa koji je imao ne samo u svom svetu.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top