All for Joomla All for Webmasters
Vesti

JEZIVO: Ribari pronašli torbu sa 54 ljudske šake!

Lokalni mediji nagađaju da bi šake mogle da pripadaju leševima neidentifikovanih osoba

Ruka u snegu, smrzavanje, bela smrt, lavina, planinar, sneg, zima, hladnoća
Foto: Profimedia, Corbis

Torba sa 54 ljudske šake otkrivena je na obalama reke Amur kod grada Habarovska, na istoku Rusije. Ruke su pronašli lokalni ribari.

Kako piše RT, jedan od njih nagazio je na ruku koja je virila iz zaleđenog tla. Ribari su pozvali policiju koja istražuje slučaj.

Iako društvenim mrežama kolaju razne verzije, ruski mediji objavili su kako je policija dosad otkrila da se radi o medicinskim ostacima, tačnije biološkom otpadu koji je nelegalno odložen i da ruke nisu posledica nikakvih eksperimenata na ljudima niti imaju veze sa kanibalizmom, serijskim ubicom ili prodajom ljudskih organa.

Međutim, postoji i teorija da su ruke odsečene nekim lopovima kako bi bili kažnjeni zbog krađe.

Погледај слику на Твитеру

Lokalni mediji nagađaju da bi šake mogle da pripadaju leševima neidentifikovanih osoba. Neki misle da su šake isečene sa leševa kako bi policija bila sprečena da ih identifikuje, jer su neki ljudi hteli da prodaju delove tela.

Postoje slučajevi da kada je reč o neidentifikovanim osobama, da im se šake odseku kako bi se otisci prstiju sačuvali za kasnije zbog identifikacije.

Sumnja se da se u ovom slučaju radi upravo o tome, a tu tezu potvrđuje i činjenica da su nedaleko od torbe sa šakama nađeni zavoji, kao i medicinske zaštitne navlake za cipele.

Prema zakonu, takav otpad morao bi da se kremira ili zakopa u specijalne grobnice. Istraga i dalje traje.

(Dijaspora News/Telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top