All for Joomla All for Webmasters
Srbija

DRAMA U CENTRU BEOGRADA: Građani se okupili da zaštite porodicu Maurer, koju IZBACUJU IZ STANA! (FOTO)

Porodicu Maurer iseljavaju iz njihovog stana, iako imaju vlasništvo nad njim!

Silvanu Maurer, koja je već četiri puta uspela da odbrani stan u Ulici Bulevara Kralja Aleksandra 26, danas očekuje repriza “pakla”, jer je dolazak izvršitelja  najavljen za 9 časova.

 

Silvana, koja već odavno na lekovima za smirenje strahuje od nasiljnog  iseljenja prošli put je uspela da sačuva krov nad glavom, uz pomoć komšija i “Zadružne akcije”.

 

Tu je i čuveni 'patkomobilTu je i čuveni “patkomobil”FOTO: ESPRESO.RS

U stanu Maurera su i prijatelji, koji su rešeni da ne dopuste iseljenje.

 

U stanu su svi zabrinuti, čekaju izvršitelje U stanu su svi zabrinuti, čekaju izvršiteljeFOTO: ESPRESO.RS

 

Kod Maurerovih je, inače, pre nekoliko godina živeo stanar, za koga Silvana pretpostavlja da je bio u dilu sa firmom koja je sprovela “krađu stana”. Ta firma je iskoristila činjenicu da vlasnica stana nije uknjižila vlasništvo u katastar, pa je ukrala identitet prethodnog vlasnika i na to ime uzela hipoteku od jedne banke na stan u Bilevaru. Banka je posle nekog vremena pokrenula tužbu protiv vlasnika te firme, ali ju je onda pod sumnjivim okolnostima nešto kasnije povukla, a tužilaštvo obustavilo proces.

 

Umesto prevaranata, goni se porodica Maurer, koja sa bankom nije imala nikakav kontakt. Izvršenje duga naplate banka je poverila “javnoj” izvršiteljki, koja je javnosti postala poznata jer je bila uključena u više iseljenja nedužnih porodica.

 

Sada porodica Maurer mora da izađe na ulicu, iako ima vlasništvo nad stanom, jer je taj stan “legalno” prodat.

 

– Krivični postupak je pokrenut protiv kriminalca koji je započeo celu prevaru, a na osnovu toga je sudija napisao privremenu meru da nas zaštiti od iseljenja, dok se ne završi krivični postupak. Zatim je nakon dve nedelje veće Prvog osnovnog suda ukinulo tu meru i poslalo je na ponovno razmatranje sudiji. Sudija se nije izjasnio da li će da ukine meru ili ne, ali uprkos tome su nas pozvali iz policije da nam kažu da je novi datum izabran i da će izvršitelj da dođe danas, i pored toga štao se sudija nije izjasnio – kaže za Espreso Nina Maurer, koja je došla iz Holandije da brani svoj stan.

 

 

Preko ulaznih vrata je postavljen transparent na kojem piše 'ne damoPreko ulaznih vrata je postavljen transparent na kojem piše “ne damo”

(dijaspora.news/espreso.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top