All for Joomla All for Webmasters
Sport

Jedini hrvatski fudbaler u Srbiji za „Blic“: Hoću u Zvezdu ili Partizan!

Ante Mitrović je jedini hrvatski fudbaler koji igra u Superligi Srbije. Rođeni Zadranin je prošlog leta pojačao Metalac iz Gornjeg Milanovca.

Kako je došlo do prelaska u Srbiju?
 – Preporučio me je Uroš Delić, s kojim sam se sprijateljio igrajući za Koper. Nijednog trenutka se nisam dvoumio da li da prihvatim ponudu. Radi se o dobrom klubu, sjajni su ljudi, a imam i dobre uslove. Nisam u tom trenutku imao bolje ponude, a u Hrvatskoj mi se nije ostajalo – istakao je Mitrović za „Blic“.

Da li ste doživeli neku neprijatnost otkad ste u Srbiji?

– Svi su me fantastično prihvatili, ljudi mi rado prilaze i nisam se susreo s neprijatnostima u Gornjem Milanovcu. Bio sam i u drugim srpskim gradovima i stvarno ne mogu ni na šta da se požalim. Prijatelji su se čudili što sam izabrao Srbiju kao sledeću destinaciju, ali ja nisam imao predrasude. Porodica se nijednog trenutka nije pribojavala odlaska u Srbiju. Ja sam čovek sporta i otišao bih bilo gde.

Da li vam nedostaje porodica?

– Navikao sam se na činjenicu da više nisam u Hrvatskoj. Pre Srbije, bio sam u Sloveniji. Koristim svaku priliku da odem kući, pošto nije velika udaljenost. Baš sam prošlog vikenda gledao košarkaški meč Zadar – Partizan. Drugari su me zadirkivali da sam u halu došao s crno-belima.

Na leto vam ističe ugovor s Metalcem, gde biste voleli da nastavite karijeru?

– Zadovoljan sam u Metalcu, ali su mi ambicije mnogo veće. Sadašnji klub mi je odskočna daska za dalju karijeru, koju bih voleo da nastavim u Austriji ili Nemačkoj. Tako bih otišao u ozbiljnu ligu, a ujedno bih bio blizu kuće.

Dolazi li u obzir transfer u Crvenu zvezdu ili Partizan?

– Naravno, voleo bih da pređem u neki od tih klubova. Samo, pitanje je kako bi me navijači u tom slučaju prihvatili.

Rođeni ste u Zadru, košarkaškom gradu. Zbog čega ste se odlučili za fudbal?

– Nikad me nije privlačila košarka. Na školskom igralištu sam uvek igrao fudbal s drugarima i kasnije sam odlučio da se bavim tim sportom. Moji roditelji su se razveli kad sam bio mali, a majka me je izvela na pravi put i insistirala je na tome da se bavim sportom. Izbor nije bio težak, počeo sam da treniram fudbal i nisam se pokajao.

blic.sport/Milan Zarić

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top