All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

IVANA ZOVU SRPSKI SPAJDERMEN: Zaradi i do 100 evra dnevno i ima dva bitna saveta za sve nas (VIDEO)

Ovo nije posao za svakoga jer treba puno snage, sportskog duha, ali i hrabrosti…

Alpinističkim pranjem prozora i drugim radovima na visini Ivan Cvetković se bavi sedam godina. Kaže da se navikao i da ga nije strah.

– Zanimljiv je, dinamičan, navikne se čovek i na visinu i na to radno okruženje. U suštini, na kraju nam je samo učinak bitan – kaže za TV Vijesti Cvetkovići ističe da nakon toliko godina nema straha, već da postoji samo oprez.

Cvetković je jedan od visinskih radnika koji na “Capital plazi” u Podgorici pere prozore. Iz Beograda uglavnom dolaze da rade u Podgoricu, ali pošto se bave i krečenjem fasada, radili su i u Kotoru, Herceg Novom i Budvi.

Ovo im je već četvrto pranje poslovnog centra “Capital plaza”. Desetak hiljada kvadrata njih trojica operu za 10 do 12 dana. Dnevno mogu da zarade između 50 i 100 evra.

– Stakla idu na kvadrat, neki specifični drugi poslovi idu na dnevnicu. OK, izađe neka godišnja prosečna plata, sezonski nam je posao. Najviše posla ima u proleće i jesen, neljudski su uslovi tokom leta, a zimi nema smisla raditi ovo – rekao je Cvetković.

Rad trojice srpskih “Spajdermena” u Podgorici privukao je pažnju prolaznika. Prozore čiste sa specijalizovanom hemijom za periodično održavanje. A kroz prozor ponekad komuniciraju sa ljudima.

– Mašu nam, pa pre neki dan je kolega kafu dobio iz neke kancelarije – kaže on.

Ovo nije posao za svakoga jer treba puno snage, ali ovi momci svima preporučuju da se bave sportom i da provode vreme u prirodi.

– Da krenu u alpinizam, speleologiju, penjanje… pa kada postanu familijarni sa visinom možda im postane ovo zanimanje. U svakom slučaju, može se živeti od ovoga? Apsolutno – ističe Cvetković.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)gr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top