All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

Nova provokacija Albanaca: Ponovo se zavijorila zastava sa crnim orlom na pravoslavnoj crkvi na Rumiji (FOTO)

Nadležni crnogorski bezbednosni, ali i pravosudni organi i dalje ne oglašavaju povodom albanskih zastava i paravojnog kampa na planini Rumija, iznad Bara

Na crkvi Svete Trojice na Rumiji postavljena je zastava Albanije i to sam par dana nakon albanskog “vojnog” pohoda na tu planinu, o čemu su ranije izvestili pojedini elektronski mediji u Crnoj Gori.

ako je preneo podgorički portal In4S, iz Pravoslavne crkvene opštine Bar sinoć je rečeno da je albanska zastava bila postavljena, ali da je ubrzo nakon toga uklonjena.

Portal konstatuje da se nadležni crnogorski bezbednosni, ali i pravosudni organi i dalje ne oglašavaju povodom albanskih zastava i paravojnog kampa na planini Rumija, iznad Bara.

Portal podseća da se veća grupa Albanaca, među kojima je bilo i onih u maskirnim uniformama i sa naoružanjem, okupila u svojevrsni vojni kamp na vrhu planine Rumije, 21. maja kada je zvanična Crna Gora obeležavala Dan nezavisnosti.

Okupljeni su bili u uniformamam i sa dugim noževima, a pojedini su nosili majice tzv. “prirodne (velike) Albanije” koja obuhvata i značajan deo teritorije Crne Gore. U tom vojnom kampu našao se i predsednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu, koji se “oprobao” u streljačkim disciplinama.

Takođe, na vrhu Rumije, na Dan nezavisnosti Crne Gore, vijorile su se zastave Albanije, a niko od državnih organa nije reagovao tim povodom, podseća ovaj portal.

Tim povodom ovaj medij podseća da je, na primer, crnogorska policija ekspresno dejstvovala i privela menadžera Budve i funkcionera Nove srpske demokratije Mila Božovića, zato što je istog dana na svojoj kući istakao trobojku, odnosno narodnu zastavu Crne Gore.

Podseća se da je trobojka, zastava sa kojom je bio pokriven kovčeg kralja Nikole.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top