All for Joomla All for Webmasters
Srbija

IMAJU PLATE I DO 1000 EVRA MESEČNO: Ovi majstori širom Srbije dobro ZARAĐUJU, ne rade težak posao a EVO KAKO i vi možete to da RADITE

Ovaj posao je pravi dokaz da vam za dobro plaćen posao ne treba fakultetska diploma. Majstori za klima uređaje zarađuju i preko 1.000 evra mesečno, ali kako kažu, mladom šegrtu je potrebno dosta rada da bi postao dobar majstor.

Učenje je potrebno započeti još u srednjoj školi, i nakon toga šegrtovati barem nekoliko godina.

Rad i trud se svakako isplati, jer dobri majstori zarađuju više od mnogih advokata i ekonomista.

– Zarada je dobra, ali posao klima majstora uopšte nije lak. Opasno je kada montiramo spoljnu jedinicu, ali nama je to sada već postala rutina. Međutim, kada dolaze mladi šegrti, to zna da bude vrlo nezgodno – rekli su nam iz jednog beogradskog servisa.

Kako kažu, moguće je zaraditi i preko 1.000 evra, ali sve zavisi od firme koja vas plaća. Neko radi na procenat, a neko ima redovna mesečna primanja.

Roditelji danas greše jer je bolje da decu koja i nisu baš zainteresovana za školu, upišu na neki zanat i odvedu kod majstora da se uče, pa će uvek imati da žive i više nego pristojno.

– Što se tiče škole, kod nas uglavnom dolaze majstori koji su već radili negde i imaju iskustva. Ali, danas postoje razni kursevi koji će vam pomoći da brzo naučite ovaj posao – dodaju oni.

Kako kažu, za ovaj posao su potrebni i neki uslovi koje radnik mora ispuniti.

– Najbitnije je da se radnici ne plaše visine i da znaju građevinske poslove kao što je štemanje i bušenje – dodaju oni.

Zbog vrućine koja već postaje nepodnošljiva, majstori sada imaju deset puta više posla.

MONTAŽA KLIMA

U cenu rada ulazi: kačenje unutrašnje jedinice, bušenje jedne rupe u spoljašnjem zidu, montaža spoljašnje jedinice na predviđene nosače za tu vrstu uređaja, povezivanje električne i cevne instalacije između unutrašnje i spoljašnje jedinice, odvod kondezata, puštanje u rad i usmeno davanje upustva o korišćenju klima uređaja i daljinskog upravljača.

Cena usluge zavisi od servisa do servisa, kao i od vrste uređaja.

Ovo su okvirne cene montaže: 9000 btu – 5500,00 din, 12000 btu – 5500,00 din, 18000 btu – 6600,00 din, 24000 btu – 8500,00 din.

Mesto montaže se određuje na licu mesta, pri tome se mora voditi računa na dobro cirkulisanje vazduha kroz prostorije i ne remetiti izgled enterijera.

Blizina spoljašnje jedinice i dužina instalacije mora biti što kraća.

SERVIS KLIME

Servis klime podrazumeva: pranje i dezinfekcija unutrašnje jedinice, izduvavanje kompresorom, provera instalacije-cevne, električne i izolacije, provera stanja freona (gasa) i dopuna do 15%.

Cena usluge zavisi od vrste uređaja: 9000 btu – 2000,00 din, 12000 btu – 2000,00 din, 18000 btu – 2000,00 din, 24000 btu – 2000,00 din.

Punjenje klime, do 1kg gasa koša oko 3000,00 din.

(Dijaspora.news/beograd.in)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top