All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Ilija Gojović o prvom susretu sa Amerikom: Naši ljudi se raduju svakom gestu iz domovine

Crnogorska asocijacija iz Njujorka i Udruženje Crnogoraca “Cetinje” iz Indijane organizovali su nedavno Crnogorske susrete u Njujorku u čast decenije obnove državne nezavisnosti.
Jedan od gostiju iz Crne Gore bio je mladi umjetnik, pjevač i slikar, Ilija Gojović. Ilija je u Americi pjevao, ali i imao izložbu svojih slika, i bio je jedini umjetnik na ovoj proslavi iz Crne Gore.
Njemu je ovo bio prvi susret sa Amerikom i sa zemljacima koji žive preko okeana i malo je reći da je bio oduševljen.
“Malo je reći da sam i dalje pod utiscima iako je prošlo već skoro dva mjeseca.  Savršena energija, prilika za umjetničkim izkazivanjem, sloboda misli, savršen prostor, ljubazni ljudi, sjajni galerijski prostori, zgrade koje očaravaju, noći koje ću pamtiti po savršeno osvijetljenim trgovima”, priča Ilija za portal “Dijaspora News”. Iako je obišao veliki dio Evrope, ovo putovanje je za njega, kaže, bilo posebno.
“Imao sam čast da pred našim ljudima u Americi nastupim u čast desetogodišnjice samostalnosti Crne Gore.
Moj utisak za kratko vrijeme je da su Amerikanci sjajni ljudi, topli i srdačni, gostoprimljivi. Da ne govorim o našim ljudima koji se kao djeca raduju svakom gestu iz domovine, susretu. Oni nose duh ovog podneblja i ljubav prema domovini, kad god da otišli i gdje gdje god otišli”, kaže Gojović.
Iako je obišao “dobar komad” Amerike, najsnažniji utisak na njega je ostavio Čikago.
“Čikago je moja šoljica čaja, grad koji me je zabljesnuo energijom, širinom, luksuzom, ali i čistocom, divnim parkovima”, priča oduševljeno ovaj mladić. 
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top