All for Joomla All for Webmasters
Srbija

IGRICE, TERETANA, KNJIGE… Ovo su zatvorski dani UBICE Tijane Jurić

Uskoro se navršavaju tri godine od brutalnog ubistva Tijane Jurić koju je mesar monstrum Dragan Đurić u noći zmeđu 25. i 26. jula 2014. godine oteo, silovao i svirepo ubio.

Monstrum se trenutno nalazi u našem najčuvanijem zatvoru u Padinskoj Skeli, takozvanoj Novoj Skeli.

Prema zatvorskim propisima, pravo na korišćenja slikarskog atelja, sportske hale, vežbaonice i ljubavne sobe Đurić može da stekne nakon što se završi njegova procena i odredi program postupanja. Za sada, kako saznajemo, nije dobio to pravo.

– Đurić nije radno angažovan. Zatvoren je, a u toku dana ima šetnje – kažu iz uprave Nove Skele, i dodaju da je dobrog zdravstvenog stanja.

Inače, Đurić ima pravo na odlazak u zatvorsku ambulantu, a u slučaju teških zdravstvenih problema voze ga na VMA ili u Urgentni centar.

Ćelije u Novoj Skeli nisu otvorene i zatvorenici mogu da se sretnu samo u šetnji, ili tokom aktivnosti gde su uvek čuvari sa njima. Dnevno imaju tri obroka, a jedu u ćelijama.

Dragan Đurić je nedavno dobio i cimera.

Do medija je tokom protekle tri godine došla informacija da mu paketi stižu dva puta mesečno, a da u njima mogu biti i razne stvari za razonodu, poput knjiga, konzole za igricu, koju Đurić navodno poseduje.

Dragana Đurića, kako se pisalo, posećuje samo majka, a prema poslednjim informacijama, on nije pokazao nikakvo kajanje za ovaj težak zločin koji je počinio. Nedavno je čak pokušao i da dokaže da nije kriv, odnosno, da pronađe advokata koji bi dokazao da mu je policija, prema njegovim rečima, iznudila i podmetnula priznanje.

Naravno, nijedan advokat to nije prihvatio.

A, ovako je glasilo Đurićevo priznanje tokom suđenja. (Upozorenje, njegovo svedočenje za neke osobe može biti uznemirujuće)

– Udario sam je automobilom i ugurao u vozilo. Odvezao sam je u neku njivu na strnjiku, ugasio motor i svetla. Izudarao sam je šakom u glavu. Onesvestila se.

– Na mesečini sam video i da joj je usna bila otečena. Ožedneo sam, pa sam se napio vode, posle čega sam upalio farove na vozilu. Otkopčao sam joj pantalone i svukao ih zajedno sa gaćicama.

– Otimala se i ritala nogama. Ostala je u čarapama i grudnjaku. Obrisao sam je mojom majicom po genitalijama i svuda…

Foto: privatna arhiva

Tokom protekle godine, medijima se obratio i ogorčeni otac Tijane Jurić koji se pozvao na svoje izvore i naveo da Dragan Đurić, po njegovim rečima, živi bolje od polovine stanovnika u Srbiji.

– Ubica mog deteta danas živi u zatvoru bolje od polovine stanovnika naše zemlje. Imaju klimu, teretanu, TV i sve mu je plaćeno. Ne samo da je to bolno za porodice žrtava nego je i sramotno – kaže otac ubijene Tijane.

Neće ga pustiti

Milan Škulić, profesor Pravnog fakulteta u Beogradu, kaže za Kurir da maksimalna zatvorska kazna najčešće znači doživotnu robiju.

– Uslovni otpust formalno je uvek moguć. Gleda se uspeh postignut prilikom izvršenja kazne, kao i da nema opasnosti od toga da bi osuđenik izlaskom na slobodu mogao da ponovi krivično delo. Neophodno je da osuđenik odsluži dve trećine kazne, a bitno je i njegovo ponašanje u zatvoru, odnosno ocena onih koji o njemu brinu da li je zatvor na njega imao pozitivan uticaj – kaže Škulić.

Međutim, on navodi da ne veruje da bi stručnjaci procenili da čovek koji je izvršio tako teško krivično delo kao Ðurić neće to ponoviti.

– Formalno, postoji mogućnost da Ðurić izađe na slobodu posle dve trećine odležane kazne, ali je realnije da će odslužiti celu kaznu i da će iz zatvora izaći kao veoma star čovek, ako doživi te godine. Izvršio je veoma teško krivično delo, koje je izazvalo i zgražavanje javnosti – smatra Škulić.

(Dijaspora.news/Telegraf)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top