All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

I CECIN SIN JE DIJETE IZ EPRUVETE: Ovo je doktor koji je “otac” čak 300 djece!

Ražnatovićeva se sa samo 22 godine podvrgla procesu vantjelesne oplodnje, koji je obavio najveći stručnjak iz te oblasti, dr Milenko Proročić

 Svetlana Ceca Ražnatović, iako je bila veoma mlada kad je postala majka, imala je problem da zatrudni. Ona se nije predavala i odustala od želje da suprugu Željku Ražnatoviću Arkanu podari dijete, pa se sa samo 22 godine podvrgla procesu vantjelesne oplodnje.

Njen sin Veljko je začet vještačkim putem, a stvorio ga je najveći srpski stručnjak iz te oblasti, doktor Milenko Proročić, koji je svoj radni vijek proveo u GAK „Narodni front“ i kao redovni profesor na Medicinskom fakultetu.

Inače, Ceca nikada nije krila da je pomoću medicine prvi put ostala u drugom stanju.

– Imala sam samo 22 godine kad sam otkrila da imam problem da zatrudnim, pa sam se opredijelila za program vantjelesne oplodnje u bolnici „Narodni front“ kod doktora Milenka Proročića, koji je izuzetan stručnjak. Nisu me interesovale predrasude koje su u to vrijeme vladale u Srbiji jer sam više od svega željela da dobijem dijete.

DR MILENKO PROROČIĆ, FOTO: MARINA LOPIČIĆ

Moj pokojni suprug me je apsolutno podržao i učestvovao je sa mnom u kompletnom programu, iako je bilo evidentno da on nije imao problem, budući da je već imao sedmoro djece – ispričala je Ceca.

Folk zvijezda je dvije godine nakon porođaja sa sinom Veljkom ponovo ostala trudna, i to prirodnim putem. Ceca se po drugi put ostvarila u ulozi majke 25. maja 1998. godine, kada je rodila ćerku Anastasiju.

Zamrznuto sjeme
Međutim, sve je šokirala informacija koja je prije nekoliko godina odjeknula u medijima da pjevačica nakon smrti supruga želi da ostane trudna, i to navodno vantjelesnom oplodnjom pomoću zamrznute sjemene tečnosti Željka Ražnatovića Arkana, što je ona demantovala.

Kurir je pokušao da dođe do doktora Proročića, ali njegove kolege s fakulteta i klinike tvrde da nemaju njegov broj mobilnog telefona.

Ispisao istorijuSTVORIO 300 BEBAProfesor dr Milenko Proročić ispisao je istoriju srpske medicine. Za njega važi da je donio metod vantjelesne oplodnje na prostor bivše Jugoslavije. Prva beba koju je zajedno sa saradnicima, pokojnim doktorima Spasom Anđelićem i Željkom Živanovićem, napravio jeste Miloš (31), koji sada ima jednogodišnjeg sina. Stvorio je oko 300 beba. Učenik je prof. dr Roberta Edvardsa s Kembridža, koji je dobio Nobelovu nagradu za tu metodu. U „Narodnom frontu“ je proveo 33 godine i pre mesec dana otišao je u penziju.

Izvor: Kurir / Ljiljana Stanišić

Foto: Damir Dervišagić, Marina Lopičić

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top