All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Hrvatskoj prete bujične poplave: Olujno nevreme tutnji ka Balkanu, evo kada stiže u Srbiju

Ponegde će, prema prognozi, pasti i do 100 litara kiše po kvadratnom metru, zbog čega su moguće bujične poplave

Nakon kratkog predaha, pred Hrvatskom je novo kišno nevreme, a padavine su već zabeležene u ponedeljak poslepodne u zapadnim i središnjim delovima države.

Prema najnovijoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, u utorak će biti promenljivo i pretežno oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji lokalno mogu biti obilni, naročito u zapadnim predelima, te na severnom i delu srednjeg Jadrana.

Na krajnjem istoku i jugu padavine se očekuju u drugom delu dana.

Zbog izrazito obilne kiše, DHMZ je putem Meteoalarma izdao upozorenja za gotovo celu Hrvatsku, a za Istru, severno primorje, Liku, Gorski kotar, srednju i južnu Dalmaciju na snazi su crvene uzbune, koje upućuju na izrazito opasne vremenske uslove.

Ponegde će, prema prognozi, pasti i do 100 litara kiše po kvadratnom metru, zbog čega su moguće bujične poplave.

U sredu na kopnu umereno do pretežno oblačno uz mestimičnu kišu, a na Jadranu promenljivo uz pljuskove s grmljavinom, koji na krajnjem jugu mogu biti intenzivniji. U četvrtak smirivanje, a kiša je najizglednija na istoku zemlje. U petak sunčano i uglavnom suvo, a ujutro na kopnu mestimično može biti magle.

Vetar slab do umeren severni i severozapadni, oslabiće u petak. Na Jadranu će u sredu duvati umerena i jaka bura, u Dalmaciji i severozapadnjak, u četvrtak će postupno slabiti.

Proteklog vikenda zbog izlivanja reke Dobre najkritičnije stanje bilo u Ogulinu, gde je poplavljen veći broj objekata, a zbog najavljenih novih padavina postoji opasnost od novih poplava, zbog čega se u ponedeljak kasno poslepodne oglasio gradski centar civilne zaštite.

(Dijaspora.news/jutarnji.hr)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top