All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

Hrvatski vodič otkrio koji su turisti najgori. I ne, nisu Srbi

Ističe da on od ovog posla živi i da je svestan da svaki gost mora da se poštuje ali da mora da se zna gde su granice

Već neko vreme se mogu čuti priče o bahatim turistima na brojnim destinacijama širom sveta. Na prvom mestu prema statistikama prednjače turisti iz Velike Britanije, na koje su počeli da se žale i naše komšije iz Hrvatske. Međutim, u poslednje vreme čini se da to polako pada u zaborav i da Hrvati imaju novu brigu, a to su Indijci. Prema rečima turističkih radnika iz Hrvatske, Indijci kod kojih i dalje vaši sistem kaste, umeju da budu prilično neljubazni prema vodičima i osoblju u hotelima.

– Ne volim sterotipe, ali turistički radnici u zadnje vreme imaju jako puno problema sa Indijcima. Ti ljudi su navikli na kaste i onda se prema nama, uslužnom osoblju jako ružno ponašaju. Takvo ružno ponašanje je zaista pravilo, a ne izuzetak – kazao je turistički vodič Frane Vuka za Slobodnu Dalmaciju.

Ističe da on od ovog posla živi i da je svestan da svaki gost mora da se poštuje ali da mora da se zna gde su granice.

Prepričao je i jednu zanimljivu situaciju.

– Ovi Indijci koji putuju su iz viših kasta i navikli su da se prema hotelskom i drugom osoblju u Indiji ponašaju kao prema manje vrednim ljudima. Doslovce žele da im se kao turistički radnici pokoravamo jer nas plaćaju, misle da je sistem kasta i u Hrvatskoj. Meni je jedna bogata Indijka dok smo čekali za red u katedralu doslovce rekla: Znaš li ti, momak, koja sam ja kasta, ja ne čekam u redovima!

A sa druge strane ništa im ne odgovara. Imaju običaj da menjaju sobe i po nekoliko puta u hotelima, a video sam i kako se cenkaju na trafikama. Bilo bi lepo da pre puta dobro prouče običaje destinacija na koje odlaze – kaže Vuka.

Njegovu priču potvrđuje još nekoliko turističkih radnika, prenosi Slobodna Dalmacija.

– O svim gostima sve najbolje, ali istina je ovo za Indijce. Ne želim ni ja da generalizujem, ali oni zaista prenose običaje iz Indije ovde i žele da budemo ponizni i udovoljavamo svakom njihovu hiru – kaže jedna turistička radnica.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top