All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

HRVATSKI DESNIČARI JAKO MRZE TITA: Traže ukidanje skupova u Kumrovecu, zabranili bi i sećanje

Ultradesna Hrvatska stranka prava zatražila je od hrvatske vlade da zabrani okupljanje poštovalaca lika i dela Josipa Broza Tita, kojeg oni smatraju jednim od 10 najvećih, kako navode, megazločinaca 20. veka.

Okupljanje je predviđeno za sutra u Kumrovcu, a u saopštenju dostavljenom Tanjugu, HSP se navodi da je Vlada Hrvatske dužna da zabraniti veličanje “totalitarnih režima i zločinca Tita u Kumrovcu i ostalim delovima Hrvatske”.

“Svake godine povodom navodnog rođendana komunističkog diktatora i jugoslavenskog maršala Josipa Broza Tita, u njegovom se navodnom rodnom mestu okupe sledbenici i poštovatelji čoveka koji na svojoj savesti nosi oko pola miliona hrvatskih žrtava komunističke i partizanske okupacije”, navode hrvatski pravaši.

Ove godine okupljanje je najavljeno u Kumrovcu u subotu 27. maja pod nazivom ‘Dan mladosti – radosti 2017.’ na kojem je po protokolu predviđeno najpre intoniranje Internacionale, a potom hrvatske himne “Lijepa naša domovino”.

HSP tumači da je reč o okupljanju “balkanskih jugofašističkih promotera diktature, napada na suverenitet Hrvatske, veličanja zločinca i neprijateljske Jugoslavije”.Zato, stoji u saopštenju, oni od vlade zahtevaju da postupi po Zakonu i da učesnike kultnog okupljanja u Kumrovcu zatvori ili protera u one države iz kojih dolaze.Smatraju da je to najmanje što vlada i policija mogu da urade.

“EU je, kao i Hrvatska, osudila sve totalitarne režime i obvezala se da će širenje ideja komunizma i fašizma onemogućiti zakonski”, navode i dodaju da je Hrvatska je demokratska zemlja i svako veličanje ideja komunizma i kulta ličnosti, kako navode, komunističkog zločinca Tita je u suprotnosti s načelima humanizma, demokracije i pravne države.

Josip Broz Tito je, kako smatraju, dokazano odgovoran za masovne pokolje nad Hrvatima tokom i nakon kraja Drugog svetskog rata pa je njegovo veličanje u suprotnosti s načelima humanizma i pijeteta prema hrvatskim žrtvama komunističke i partizanske diktature”.

Josip Broz Tito je, navode dalje, stvaranjem komunističke Jugoslavije veliki deo hrvatskih teritorija poklonio susedima i time radio na trajnom uništenju hrvatske države.Smatraju i da je veličanje takvog političara direktno negiranje hrvatske države.”Josip Broz Tito je za života preduzimao sve da uguši svaku hrvatsku državotvornu ideju, delovao je protivno težnji hrvatskog naroda za obnovom svoje države pa je njegovo veličanje direktan poziv za delovanje protiv hrvatske države”, navodi se u saopštenju hrvatskih pravaša, koje je potpisala Generalna sekretarka Mirela Bušljeta Felc.

(Dijaspora.news/Tanjug)

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top