All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Ostvaruje se crno Gadafijevo proročanstvo, Mančester je najnoviji dokaz: O ovome mediji sa Zapada ćute!

Nakon što su SAD, Britanija i njihovi saveznici “oslobodili” Libiju, sve prethodno zabranjene i žestoko potiskivane radiklane džihadističke grupe imale su odrešene ruke da rade šta hoće u Libiji

Ovo mediji i političari ne žele da znate o terorističkom napadu u Mančesteru: Salman Abedi, 22-godišnjak koji je ubio 22 ljudi na koncertu u gradskoj Areni, proizvod je zbacivanja Moamera Gadafija sa vlasti od strane SAD i Velike Britanije, kao i politike “promene režima” u Siriji, piše portal Antimedija.

Abedi je bio radikalizovani Libijac čija porodica je pobegla iz Gadafijeve sekularne Libije, kasnije je bio treniran kao naoružani “pobunjenik” u Siriji, u borbi SAD i Britanije za “promenu režima” Asadove sekularne vlade.

Prema pisanju ovog medija, bombaš samoubica je direktan proizvod intervencije SAD i Britanije na Bliskom istoku i severnoj Africi.

Londonski Telegraf piše da je Abedi, sin libijskog migranta koji je živeo u radikalizovanom muslimanskom naselju u Mančesteru, bio u Libiji nekoliko puta nakon pada Gadafija. Pre nekoliko nedelja posetio je poslednji put Libiju. Nakon što su SAD, Britanija i njihovi saveznici “oslobodili” Libiju, sve prethodno zabranjene i žestoko potiskivane radiklane džihadističke grupe imale su odrešene ruke da rade šta hoće u Libiji.

U ovu Libiju se Abedi vratio, gde je najverovatnije pripremao svoj samoubilački napad na pop koncertu. Pre napada saveznika na Libiju 2011. godine, tamo nije bilo Al Kaide, Islamske države, niti bilo koje druge terorističke organizacije.

Sam Gadafi upozorio je Evropu u januaru 2011. godine da će ako ga svgrnu, rezultat biti napadi radikalizovanih islamista u Evropi. Ali, evropske vlade nisu obraćale pažnje na njegovo upozorenje. Post-Gadafijevska Libija postala je inkubator islamskih terorista i terorizma, uključujući i to što je postala primarno tlo za vrbovanje ekstremista u borbu za džihad u Siriji, protiv takođe sekularnog Bašara al Asada.

U Salmanu Abediju imamo konvergenciju obe savezničke intervencije: ispostavlja se da on nije samo putovao u Libiju i tamo bio radikalizovan i treniran za terorističke napade, već je bio i u Siriji u ulozi “pobunjenika”, boreći se na istoj strani kao SAD i Britanija kako bi srušili Asadov režim. Antimedija se pita da li je možda čak bio i treniran u programu CIA?

Dok mejnstrim mediji i oportunistički političari tvrde da je jedino rešenje više intervencija na Bliskom istoku, istina je da bar delimično snose odgovornost za napad u Mančesteru oni koji su na Zapadu “gurali” i tražili intervenciju u Libiji i Siriji.

Kako piše Antimedija, ne bi bilo kampova za obuku džihadista u Libiji da Gadafi nije nasilno zbačen sa vlasti od strane SAD, Britanije i saveznika. Ne bi bilo “eksplozije” ISIS-a ili Al Kaide da nisu tražili “promenu režima” u toj zemlji.

Kada razmišljate o krivici Abedija zbog gnusnog čina, ne zaboravite intervencioniste koji su zapalili fitilj, koji je i započeo ovaj požar, navodi portal. Krivica leži isključivo na njihovim ramenima, takođe

PROŠLOST SALMANOVOG OCA U LIBIJI

Vezano za teroristički napad u Mančesteru oglasio se i bivši libijski bezbednosni zvaničnik Abdel Basit Haroun, koiji je izjavio da je Ramadan Abedi, otac bombaša samoubice, navodno bio član libijske ćelije Al Kaide, a Ramadan je AP-u iz Tripolija rekao da njegova porodica nije “ona koja sebe raznosi među nevinima”.

Bivši libijski bezbednosni zvaničnik Abdel Basit Haroun izjavio je da je otac bombaša samoubice navodno član militantne Libijske islamističke borbene grupe (LIFG), libijske ćelije Al Kaide. LIFG koja je osnovana 1995. godine sa ciljem da se bori protiv Gadafijevog režima, a u međuvremenu je rasformirana. Haroun je kazao da je lično poznaje oca Salmana Abedija, Ramadana, i da je on bio član Al Kaide u Libiji 90-ih godina prošlog veka.

On je naveo da je Ramadan bio član Salafi džihadi pokreta, najekstremnijeg dela selafista, od kojih su nastali Al Kaida i Islamska država. Prema njegovim rečima, Abedi, poznat pod imenom Abu Ismail, vratio se u libijsku prestonicu Tripoli.

U telefonskom intervjuu za AP iz Tripolija, Ramadan Abedi je kazao da njegova porodica nije “ona koja sebe raznosi među nevinima”. On je tada kazao da njegov sin nije povezan sa ekstremistima ili bombaškim napadom u kome su ubijene 22 osobe, kao i da se sa njim čuo pre pet dana, kada mu je potvrdio da će posetiti Saudijsku Arabiju.

– Zvučao je normalno – rekao je Ramadan.

Ipak, mediji se sve više bave porodicom Salmana Abedija, naročito ocem. Gradijan piše da su Ramadan i Samija Abedi, Salmanovi roditelji, pobegli iz Libije i od Gadafijevog režima 1993. godine i da danas žive u Tripoliju.

Otac Ramadan vratio se u Libiju 2011. da se bori protiv Gadafija. Tada se i život cele porodice potpuno promenio. Građanski rat trajao je osam meseci, a Ramadan nijednom od tad nije vratio u Britaniju do pre nekoliko meseci kada je završavao papirologiju u Britaniji. U Libiji je ostao da radi u policijskom odeljenju u Tripoliju.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top