All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

“Hrvatska vlada toleriše ustaštvo”

Hrvatski veteran Zoran Erceg oštro je kritikovao jučerašnje održavanje desničarskog marša u centru Zagreba. On upozorava da je sa tog skupa hrvatskih ustaša poslata otvorena pretnja, posebno antifaštima, Srbima, Romima i Jevrejima

Erceg je upozorio da marš crnokošuljaša u centru Zagreba ne treba ignorisati, iako, kako kaže, hrvatska vlada još uvek negira postojanje ustaštva u Hrvatskoj.

“Na sramotu građana Hrvatske ponovo je poslata preteća poruka da čežnja za ustaškom ideologijom i dalje neprikriveno živi i razvija se u Hrvatskoj. Kolinda Grabar Kitarović, ‘anemični’ (Andrej) Plenković i ‘slabovidi’ Božo Petrov uporno tvrde da u Hrvatskoj ne postoji oživljavanje ustaške ideologije čiju smo prezentaciju gledali u Zagrebu. Ako oni slabo vide mi prepoznajemo opasnost po mir i stabilnost Hrvatske”, napisao je Erceg na svom Fejsbuk profilu.

Objašnjava da je ovo okupljanje bilo svečano obeležavanje ustaškog vođe – Hitlera i njegove ideologije, te da je okupljanje paramilatarne grupe “opasnih namera” prezentacija otvorene pretnje svim antifašistima i slobodnomislećim ljudima.

“Nas su oni danas otvoreno prozvali unutrašnjim neprijateljem koje nameravaju da izbace iz Hrvatske. Oni nas smatraju neprijateljima. Ovim sramotnim maršom u centru Zagreba cilj je održavanje napetosti, a poslata je snažna otvorena pretnja mirobljubljivim građanima i manjinama, posebno antifašistima, Srbima, Romima i Jevrejima”, naveo je Erceg.

Primećuje da je “svečana proslava osnivanja Hitlerovog nacizma” održana 400 metara od hrvatske vlade i od Hrvatskog sabora uz osiguranje hrvatske policije.

“Vatru treba gasiti u samom začetku jer razbuktani požar preti ljudskim žrtvama i velikim materijalnim razaranjem”, naveo je Erceg, koji smatra važnim poslati poruku da će hrvatski ratni veterani – antifašisti znati odgovoriti na novonastale političke izazove.

Hrvatska desničkarska Autohtona stranka prava održala je u nedelju marš u centru Zagreba, a predsednik A-HSP Dražen Keleminec, koji je predvodio okupljanje, rekao je da ta stranka poštuje sve Srbe koji žive u Hrvatskoj, ali da će se boriti protiv “velikosrpske politike” u toj zemlji.

Keleminec, koji je pozdravio učesnike skupa u nedelju pozdravima “Bog i Hrvati”, “Hrvatska Hrvatu” i “Za dom – spremni!”, rekao je da se ne boji da ponovo bude uhapšen zbog pozdrava “Za dom spremni”.

On tvrdi da poštuje sve Srbe i sve manjine u Hrvatskoj jer je, kako je naglasio, bilo mnogo Srba koji su branili Hrvatsku i koji je priznaju za državu.

“Ali ne može se stvarati u Hrvatskoj nikakva velikosprska politika, nikakav SANU 2, i tlačiti hrvatski narod. Mi ćemo se protiv te politike boriti i biti protiv nje”, rekao je on.

On nije propustio priliku ni da se osvrne na predsednika SNV Milorada Pupovca, navodeći da u Hrvatskoj ne postoje samo Pupovac i SNV, kao ni samo predsednik SDSS-a Vojislav Stanimirović i njegova stranka, već i drugi pripadnici srpske manjine koji nemaju pristup medijima, finansijama, nemaju glas i koji se, kako kaže, protive Pupovčevoj politici.

On tvrdi i optužuje Pupovca da je s bankomata podigao 1,5 miliona kuna bez pokrića, a da Državno tužilaštvo nije reagovalo jer je Pupovac “sve u ovoj državi”. Keleminec kaže da Pupovac ne može biti iznad Državnog tužilaštva i dodaje da Pupovcu “ne smetaju hrvstske kune ali mu smeta Hrvatska” .

On slavi četničke zločine nad hrvatskim narodom, ali neće mu ta politika proći, a neće ni proći da nam zabranjuju naš pozdrav Za dom spremni”, ocenio je Keleminec, koji je prema saznanjima portala Index.hr kasnije priveden

(Dijaspora.news/tanjung)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

To Top