All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

HRVATSKA U ŠOKU Tinejdžer (18) ubio vršnjaka i oslobođen VEŠTAK: On je psihopata, mesto mu u zatvoru

SPLIT – Na zaprepašćenje porodice ubijenog Gorana Vidića (18) i celokupne javnosti Vrhovni sud je pustio ubicu Karla Gustava Kriveca (18) iz istražnog zatvora.

On je na Zapadnoj obali u Splitu 19. novembra 2016. ubio Vidića, a oslobođen uz obrazloženje suda da će “dosadašnji boravak u istražnom zatvoru delovati preventivno na njega i uticati na njegovu svest da shvati ozbiljnost svoje situacije”.

Međutim mišljenje stručnjaka je sasvim suprotno.

“To što su ga pustili nije dobra poruka. Po ovome kako je veštak opisao mladića, mogu da kažem da je on jednostavno psihopata.

Ubiješ mladog čoveka i pustiš ga na slobodu, to je nezamislivo. Društvo je krenulo u pogrešnom smerom, smrt i ubijanje postaju prirodni, od toga se više ne zazire”, kaže ugledni psihijatar i sudski veštak Mijo Milas.

rema mišljenju veštaka psihijatra, Gustav Krivec je “emocionalno nezrela osoba s poteškoćama socijalnog i interpersonalnoga komuniciranja, sa smetnjama i koristi nezrele odbrambene mehanizme u situaciji pojačanih zahteva”. U izveštaju veštaka stoji i kako je Karlo Gustav sklon konzumiranu alkohola.

“Rekao mi je sto puta da bi radije da je on umro te večeri”, rekao je Karlov otac Boris.

I mada je tvrdio da je njegov sin slučajno zamahnuo nožićem, koji mu je on kupio, istraga je utvrdila da nema ni govora o ubistvu iz nehaja jer je Karlo Gustav bio sa strane i prišao Goranu Vidiću da bi ga ubo u srce iako nije bio upleten u sukob njega i prijatelja ispred hotela.

Suda je odlučio da se uboicva brani s aslobode jer je kako stoji između ostalog do ubojstva “redovno pohađao četvrti razred Komercijalno-trgovačke škole, a u slobodno vreme provodio svirajući sa svojim bendom”.  Vrhovni sud je tako zaključio da se “radi o osobi pozitivnog životnog usmerenja”.Istražni zatvor inače se određuje  zbog opasnosti od bega, mogućeg uticaja na svedoke, ponavljanja kaznenog dela i, retko, zbog posebno teških okolnosti pri počinjenom krivičnom delu.

(Dijaspora.news/24sata.hr)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top