All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

Hrvatska predsednica o progonu 200.000 Srba: Oluja je kruna svih operacija, a Bljesak je doveo do te akcije

– Tokom dvodnevne oružane akcije za manje od 30 sati “oslobođeno više od 500 kvadratnih kilometara teritorije koja je bila pod okupacijom i sekla je istočnu i zapadnu Slavoniju… – rekla je Grabar Kitarović

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas u Okučanima, na obeležavanju 22. godišnjice akcije hrvatskih oružanih snaga “Bljesak”, da je ta akcija najavila i dovela do krune svih operacija “Oluje”, koja se dogodila nekoliko meseci kasnije.

Hrvatska predsednica je rekla da je akcija “Bljesak”, koju u toj zemlji obeležavaju kao dan oslobađanja zapadne Slavonije, bitna jer je ponovo omogućila uspostavljanje saobraćaja između istočne i zapadne Slavonije.

– Ona je kao krunu svih operacija najavila ”Oluju” – rekla je Grabar Kitarović.

Tokom oružane akcije “Oluja” iz Hrvatske je proterano više od 200.000 Srba, dok je više hiljada njih ubijeno ili nestalo.

Ona je rekla da je tokom dvodnevne oružane akcije za manje od 30 sati “oslobođeno više od 500 kvadratnih kilometara teritorije koja je bila pod okupacijom i sekla je istočnu i zapadnu Slavoniju…”, rekla je Kitarović.

– Ta je operacija bila veoma bitna, jer je najavila krunu svih operacija, a to je ”Oluja” koja je oslobodila veliki deo teritorije i stvorila pretpostavke za mirnu reintegraciju – rekla je Kitarović, uz čestitke svima koji su, kako je navela, učestvovali u operaciji “Bljesak – prenela je Hina.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top